Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο video του Renault Captur

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο video του Renault Captur

ΝΕΑ

Το πρώτο video του Renault Captur

ΝΕΑ

Η νέα μεγάλη «άφιξη» στη γκάμα της Renault είναι αναμφίβολα το Captur, ένα μικρό crossover με δυνατά στοιχεία την εξωτερική εμφάνιση και τους οικονομικούς κινητήρες. Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη, στις 5 Μαρτίου, οι Γάλλοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σύντομο video του νέου τους μοντέλου. Το Captur βασίζεται στο πάτωμα του νέου Clio, με το μήκος του να ανέρχεται σε 4,12 m. Οι διαφορές σε σχέση με το σουπερμίνι – πέρα από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος – εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες, ενώ οι πίσω χειρολαβές βρίσκονται στις πόρτες και δεν είναι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα. Προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με διχρωμία του αμαξώματος (οι κολώνες και η οροφή στο ίδιο χρώμα με τους εξωτερικούς καθρέπτες).

Advertisement
Advertisement

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρού οχήματος ελεύθερου χρόνου αναμένεται να γίνουν γνωστά καθώς θα πλησιάζουμε στην έκθεση της Γενεύης. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει έκδοση με εκπομπές ρύπων μόλις 96 g/km (προφανώς με τον 1.5 dCi). Το Captur θα κυκλοφορήσει μόνο ως προσθιοκίνητο, καθώς η έκδοση 4×4 δεν εξετάζεται από τους ανθρώπους της Renault, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι λόγοι είναι οι χαμηλές πωλήσεις των τετρακίνητων μοντέλων στην κατηγορία και οι υψηλές εκπομπές ρύπων.

Μιλώντας στο NewsAuto.gr τον περασμένο μήνα, ο Αλί Κασάι, διευθυντής των Α και Β segment της Renault, αποκάλυψε ότι εξετάζεται η δημιουργία ενός Captur RS, στα πρότυπα δηλαδή του Juke R με τα 190 PS. «Πραγματικά είναι ένα ενδεχόμενο που βλέπω πολύ θετικά. Με το Clio RS διαθέτουμε όλα τα “συστατικά” για να δημιουργήσουμε ένα εκρηκτικό μείγμα. Η σχετική απόφαση δεν έχει πάντως ακόμη ληφθεί», είχε δηλώσει σχετικά.