Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό Grand Cherokee

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό Grand Cherokee

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό Grand Cherokee

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στα τέλη του 2013 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το ανανεωμένο Grand Cherokee, με την πρεμιέρα για το κοινό να γίνεται τον Μάρτιο στη Γενεύη. Το μεγάλο SUV της Jeep επανασχεδιάστηκε, κερδίζοντας μία πιο ελκυστική και ταυτόχρονα δυναμική εμφάνιση. Η χαρακτηριστική μάσκα της Jeep, ενώ στο πνεύμα της εποχής τα φώτα ημέρας είναι τεχνολογίας LED. Άλλαξε επίσης ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ στην «ουρά» του αυτοκινήτου φιγουράρουν οι νέες απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό, με νέο τριάκτινο τιμόνι, διαφορετική διάταξη των κουμπιών στην κονσόλα και ποιοτικότερα υλικά. Ξεχωρίζει η μεγάλη (8,4 ιντσών) οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7 ιντσών. Σημαντική είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού ασφαλείας, ο οποίος περιλαμβάνει πληθώρα αερόσακων, αλλά και συστήματα όπως αυτά για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα ή ανατροπής, Hill-ascent Control, Hill-descent Control.

Για την ευρωπαϊκή αγορά ταιριάζει περισσότερο ο νέος 3λιτρος V6 diesel, ο οποίος αποδίδει 240 PS. Σε συνδυασμό με το επίσης νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο καταναλώνει 7,5 lt/100 km στον αυτοκινητόδρομο για τη δικίνητη έκδοση και 8,4 lt/100 km για την 4×4. Η μέγιστη αυτονομία φθάνει ακόμη και τα 1.175 km. Το κιβώτιο των 8 σχέσεων διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 3.6 V6 και 5.7 V-8, βελτιώνοντας την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Στη λειτουργία Eco Mode ρυθμίζονται οι αλλαγές στο αυτόματο κιβώτιο ώστε να περιορίζεται η κατανάλωση, ενώ στο V8 συνδυάζεται με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Σε όσα Grand Cherokee διαθέτουν την προαιρετική αερανάρτηση Quadra-Lift, μειώνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, βελτιώνοντας την αεροδυναμική του απόδοση. Ο οδηγός μπορεί να απενεργοποιήσει το Eco Mode μέσω διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. [nggallery id=1787]

Advertisement
Advertisement