Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το Scenic γίνεται crossover

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το Scenic γίνεται crossover

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το Scenic γίνεται crossover

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία ακόμη πληροφορία του NewsAuto.gr επιβεβαιώθηκε, καθώς η Renault λανσάρει έκδοση crossover του Scenic, όπως είχαμε αποκαλύψει από τις 25 Δεκεμβρίου. Το XMOD τοποθετείται στη γκάμα πάνω από το Captur, φέρει 1.4 turbo με 130 PS και θα κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη, μαζί με το ανανεωμένο Grand Scenic. Θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Στόχος των Γάλλων είναι να συνδυάσουν την πρακτικότητα και τους χώρους του Scenic με τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Πέρα από τις αισθητικές αλλαγές, με τη νέα μάσκα της Renault και τα φώτα ημέρας LED, το Scenic XMOD φέρει ξεχωριστούς προφυλακτήρες, πλαστικά προστατευτικά στο πλάι, αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου ενώ έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Στη βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει ο περιστροφικός διακόπτης για το σύστημα πρόσφυσης Grip Xtend, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Renault. Στη θέση λειτουργίας «EXP» (Expert) το σύστημα ελέγχει τα φρένα, χωρίς να παρεμβαίνει στη ροπή του κινητήρα. Η λειτουργία «Road» ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 40 km/h, εκεί όπου δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη εμπλοκής, ενώ στη θέση «Loose Ground» το σύστημα διαχειρίζεται τα φρένα και τη ροπή του κινητήρα για ασφαλέστερη συμπεριφορά υπό δύσκολες συνθήκες.

Από τους κινητήρες στο Scenic XMOD αλλά και το ανανεωμένο Grand Scenic ξεχωρίζει ο 1.4 TCe απόδοσης 130 PS, ο οποίος σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύστημα start/stop θα προσφέρει μειωμένη κατανάλωση κατά 1 lt/100 km σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη (7 ιντσών) οθόνη αφής του συστήματος R-Link. Το τιμόνι φέρει επίπεδη στεφάνη στο κάτω μέρος, ενώ χρήση αλουμινίου έχει γίνει στα πεντάλ και τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων.[nggallery id=1705]

Advertisement
Advertisement