Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοι θα είναι οι κινητήρες του Cascada;

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα είναι οι κινητήρες του Cascada;

ΝΕΑ

Ποιοι θα είναι οι κινητήρες του Cascada;

ΝΕΑ

Το νέο cabrio της Opel αναμένεται στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2013, την ώρα δηλαδή που θα κάνει αισθητή την… παρουσία του στον ελληνικό ουρανό ο ήλιος. Το Cascada έχει μήκος 4,7 m, φέρει υφασμάτινη οροφή και υπόσχεται πραγματικούς χώρους για 4 επιβάτες. Το NewsAuto.gr αναλύει τη γκάμα των κινητήρων του μεσαίου cabrio της Opel και σας ενημερώνει για τη μέση κατανάλωση κάθε έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Νοέμβριο, βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.4 turbo με τα 120 και τα 140 PS. Και στις δύο περιπτώσεις η μέση κατανάλωση είναι 6,3 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 148 g. CO2. Πρεμιέρα θα κάνει ο νέος 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Αποδίδει 170 PS και μέγιστη ροπή 28,6 kgm με χρήση overboost, ενώ συνδυάζεται τόσο με αυτόματο όσο και με μηχανικό κιβώτιο, 6 σχέσεων. Στο Cascada εμφανίζει ίδια μέση κατανάλωση και εκπομπές ρύπων με τα μικρότερα σύνολα (6.3 lt/100 km και 148 g/km).

Στην πλευρά των diesel υπάρχει ο 2λιτρος CDTI ecoFLEX, ο οποίος σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το σύστημα start/stop «ζητά» μόλις 5,2 lt/100 km σε μεικτό κύκλο (138 g/km). Προαιρετικά διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο, ίδιου αριθμού σχέσεων. Στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο 2.0 BiTurbo ecoFLEX, απόδοσης 195 PS και μέσης κατανάλωσης 5,3 lt/km (139 g/km).

Η οροφή του Cascada ανοίγει με το πάτημα ενός διακόπτη, τοποθετημένου στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 17 sec, σε ταχύτητες έως 50 km/h. Η διαδικασία γίνεται και με τηλεχειρισμό, με το κουμπί πάνω στο κλειδί (ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων).

Advertisement
Advertisement

Το νέο cabrio της Opel προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους για τους πίσω επιβάτες, ενώ ο όγκος του πορτμπαγκάζ εξαρτάται βέβαια από το αν η οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή. Στην πρώτη περίπτωση προσφέρει 280 lt. και στη δεύτερη 350 lt. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 50:50, επιτρέποντας τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.[nggallery id=1614]