Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: H νέα Rapide S με 558 PS

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: H νέα Rapide S με 558 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: H νέα Rapide S με 558 PS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαθέσιμη για παραγγελία από τον επόμενο μήνα θα είναι η νέα Aston Martin Rapide S, πριν δηλαδή κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάρτιο στη Γενεύη. Το 4θυρο αυτοκίνητο επιδόσεων ανανεώνεται σχεδιαστικά αλλά – κυρίως – διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα με καλύτερες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Ο 6λιτρος V12 «πιέστηκε» από τους μηχανικούς της Aston Martin και πλέον αποδίδει 558 PS (81 PS πάνω από την Rapide) και 63,2 kgm ροπής στις 5.500 rpm. Ως αποτέλεσμα, τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 4,9 sec και η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 306 km/h. Η κίνηση περνά φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου 6τάχυτου Touchtronic. Παρά την αύξηση της ισχύος, η μέση κατανάλωση υποχωρεί στα 14,2 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 332g/km.[nggallery id=1578]

Ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί κατά 19 mm πιο χαμηλά, συμβάλλοντας στην επίτευξη χαμηλότερου κέντρου βάρους. Παράλληλα, η Rapide S εξοπλίζεται με την τελευταίας γενιάς ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις επιλογές για τα αμορτισέρ: Normal, Sport και Track. Η Aston Martin υποστηρίζει ότι το 4θέσιο Grand Tourer μπορεί να τα καταφέρει περίφημα και εντός της πίστας.

Οπτικά, η Rapide S ξεχωρίζει για τη μεγάλη – ενιαία – γρίλια, που χαρίζει ακόμη πιο δυναμική παρουσία στο αμάξωμα των 5 m. Ταυτόχρονα προσφέρει αυξημένη προστασία στους πεζούς, σε περίπτωση ατυχήματος. Μεγαλύτερη είναι η πίσω ενσωματωμένη αεροτομή, παράγοντας περισσότερη κάθετη δύναμη. Οι τροχοί των 20 ιντσών και το νέο δερμάτινο σαλόνι συμπληρώνουν την εικόνα.

Advertisement
Advertisement