Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το top10 των διαφημίσεων αυτοκινήτου

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το top10 των διαφημίσεων αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Το top10 των διαφημίσεων αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Στο περιθώριο της έκθεσης του Ντιτρόιτ πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των δέκα καλύτερων διαφημίσεων αυτοκινήτου τα τελευταία 25 χρόνια. Ο πιο γνωστός διεθνής διαφημιστικός διαγωνισμός One Show ασχολήθηκε με το χώρο της αυτοκίνησης, με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από 150 και πλέον δημοσιογράφους και μέλη δημιουργικών τμημάτων διαφημιστικών εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η διαφημιστική Wieden + Kennedy’s και συγκεκριμένα το γραφείο της στο Λονδίνο, καθώς κέρδισε το πρώτο και το δεύτερο βραβείο. Και στις δύο περιπτώσεις διαφημιζόμενη εταιρεία ήταν η Honda. Το σποτ που κέρδισε την πρώτη θέση ονομάζεται «Grrr» και κυκλοφόρησε το 2004 με θέμα τους οικολογικούς κινητήρες diesel i-CTDi της ιαπωνικής μάρκας. Στη διαφήμιση τραγουδά ο Αμερικανός συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Γκάρισον Κέιλορ.

Η διαφήμιση που απέσπασε το δεύτερο βραβείο έχει μείνει περισσότερο χαραγμένη στη μνήμη του καταναλωτικού κοινού. Λανσαρίστηκε το 2003 με τίτλο «Cog» και παρουσιάζει μία… αλυσιδωτή αντίδραση με εξαρτήματα του Honda Accord. Το γραφείο της Deutch στο Λος Άντζελες πήρε το τρίτο βραβείο για το σποτ «The Force» το 2011 (επίσης γνωστό στο ελληνικό κοινό). Διαφημιζόμενο προϊόν είναι το Volkswagen Passat και πρωταγωνιστής ένα μικρό αγόρι, ντυμένο Νταρθ Βέιντερ από τον «Πόλεμο των Άστρων».

Ακολούθησαν κατά σειρά οι διαφημίσεις «The Hire» – 2001 για τη BMW, «Sheet Metal» – 2002 για τη Saturn, «Born of Fire» – 2011 για την Chrysler, «Toys» – 1997 για τη Nissan, «Lamp Post» – 1998 για τη Volkswagen, «Milky Way» – 1999 για τη Volkswagen και «Snow Covered»– 1994 για τη Jeep. Το βραβείο του κοινού δόθηκε στη Saatchi & Saatchi για τη διαφήμιση «Camry reinvented» -2012 για την Toyota.

Advertisement
Advertisement

Μπορείτε να δείτε όλες τις διαφημίσεις απλά πατώντας πάνω σε κάθε τίτλο.