Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To ανανεωμένο Freelander 2

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ανανεωμένο Freelander 2

ΝΕΑ

To ανανεωμένο Freelander 2

ΝΕΑ

Ουσιαστικές πινελιές αναβάθμισης πραγματοποίησε η Land Rover στο Freelander 2. Μικρές σχεδιαστικές αλλαγές, νέα χρώματα, νέος σχεδιασμός στο εσωτερικό και νέα πιο πλούσια πακέτα εξοπλισμού, είναι η λίστα στοιχείων που αναμένεται να βοηθήσει τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Δεν είναι όμως μόνο οι αλλαγές που αποσκοπούν στο να κάνουν πιο άνετη τη ζωή του ιδιοκτήτη. Είναι και ο νέος, χαμηλού βάρους κινητήρας που προσφέρεται με το FreeLander 2. Χωρητικότητας 2.0 λίτρων, ο Si4 αποδίδει 240 PS, έχει αυξημένη κατά 7% ροπή (στα 340 Nm) και μειωμένη κατά 14% εκπομπή ρύπων CO2 (συγκεκριμένα 224 g/km).

Advertisement
Advertisement

Η πιο ελκυστική και δυναμική εκδοχή του συγκεκριμένου μοντέλου, γεννιέται στο εργοστάσιο του Χέιλγουντ, όπως και το Evoque. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο αφού πλέον μοιράζονται και μέρη του εξοπλισμού.
[nggallery id=347]
Πάμε όμως να δούμε λίγο, τι καλό έχουν οι Άγγλοι για τον εσωτερικό κόσμο του Freelander 2. Εκτός από τη τριχρωμία, υπάρχει νέα κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής 7 ιντσών, με προηγμένο ηχοσύστημα από τη Meridian αλλά και μία σειρά ηλεκτρονικών αναβαθμίσεων, όπως το «έξυπνο» σύστημα parking brake που τροποποιεί τη λειτουργία πέδησης ανάλογα με την κλίση του δρόμου όπου είστε παρκαρισμένοι, φωνητική ειδοποίηση και κάμερα οπισθοπορείας.

Σε ότι αφορά στις εξωτερικές αναβαθμίσεις, νέα, μοντέρνα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω με τεχνολογία LED, τροχοί 17/19 ιντσών κ.α.

Κάτω από το καπό, αναφέραμε ήδη τη μοναδική διαφοροποίηση στις επιλογές, τον βελτιωμένο, υπέρ-τροφοδοτούμενο Si4 GTDi  κινητήρα που παίρνει τη θέση του 6κύλινδρου Si6 και είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται και στο Evoque.
[nggallery id=346]
Εκτός από ισχυρότερο, οικονομικότερο, πιο άνετο και πιο άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο, το ανανεωμένο Freelander 2 είναι και εξαιρετικά ασφαλές βαθμολογείται με πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα στην επίσημη πρεμιέρα του βελτιωμένου στα σημεία μοντέλου της Land Rover, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.