Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ανανεωμένο Audi Q5

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ανανεωμένο Audi Q5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ανανεωμένο Audi Q5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στις 22 Απριλίου το NewsAuto.gr σας είχε αποκαλύψει τις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Q5, αλλά και ορισμένες πληροφορίες για τις αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων. Πλέον η Audi έδωσε στη δημοσιότητα πλήθος εικόνων του μεσαίου της SUV αλλά και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Q5 αναβαθμίζεται τόσο αισθητικά, όσο σε επίπεδο τεχνολογικών λύσεων και τον τομέα των μηχανικών μερών.

Advertisement
Advertisement

Αρχίζοντας από τους κινητήρες, η εταιρεία με έδρα το Ingolstadt διαθέτει την ανανεωμένη έκδοση του Q5 με 5 σύνολα αλλά και στην υβριδική έκδοση. Πρόκειται για το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Audi, με τον 2.0 TFSI των 211 PS να συνυπάρχει με ηλεκτροκινητήρα 54 PS. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται στα 245 PS και στα 48,9 kgm. To Q5 hybrid quattro επιταχύνει στα 100 km/h εντός 7,1 sec και φθάνει την ταχύτητα των 225 km/h. Κάνοντας αποκλειστικά χρήση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να διανύσει απόσταση 3 km με ταχύτητα 60 km/h.

Η σημαντικότερη προσθήκη στην γκάμα των κινητήρων είναι ο εξελιγμένος 2.0 TFSI, ο οποίος παρουσιάζει καινοτομίες όπως η ενσωμάτωση πολλαπλής εξαγωγής στην κυλινδροκεφαλή. Το 4κύλινδρο σύνολο αποδίδει 225 PS, εμφανίζει μέγιστη ροπή 35,7 kgm και μέση κατανάλωση μόλις 7,6 lt/100 km (έναντι 8,3 lt. του προκατόχου του με τα 211 PS). Νέος είναι και ο κορυφαίος της γκάμας, ο 3.0 TFSI που παίρνει τη θέση του 3.2 FSI. Με μέγιστη ισχύ 272 PS και ροπή 40,8 kgm, χαρίζει στο Q5 επιτάχυνση 0-100 σε 5,9 sec και τελική ταχύτητα 234 km/h. Η μέση κατανάλωση υποχωρεί από τα 9,3 στα 8, 5 lt/100 km.

Τρεις είναι οι TDI επιλογές. Ο 2λιτρος αποδίδει 143 PS, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στον εμπρός άξονα, καταναλώνοντας μόλις 5,3 lt. σε μεικτό κύκλο. Η άλλη έκδοση του ίδιου κινητήρα έχει μέγιστη ισχύ 177 PS και συνεργάζεται με το S tronic και τετρακίνηση quattro. Σε αυτή την περίπτωση η μέση κατανάλωση είναι 6 lt/100 km. Κορυφαία επιλογή στους diesel κινητήρες, ο 3.0 TDI. Αποδίδει 245 PS και περνά την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του 7τάχυτου S tronic. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 6,5 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 225 km/h. Η Audi ανακοινώνει μέση κατανάλωση 6,4 lt. ανά 100 km.

Advertisement
Advertisement

Επεμβάσεις έχουν γίνει στις αναρτήσεις του Q5 ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη άνεση, αλλά και στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη πληροφόρηση. Το βάρος του καθορίζεται ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, ενώ συμβάλλει κατά 0,2 lt. ανά 100 km στη μείωση της κατανάλωσης.

[nggallery id=54]

Περιορισμένες είναι οι αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος του Q5. Εντοπίζονται στα φώτα ημέρας LED που κυκλώνουν τα φωτιστικά σώματα, στη μάσκα και τους προφυλακτήρες. Στις εκδόσεις με προβολείς xenon γίνεται χρήση τεχνολογίας LED στα πίσω φώτα. Ανάλογα με τον κινητήρα, έχουν επανασχεδιαστεί ο διαχύτης και οι απολήξεις της εξάτμισης. Η παλέτα των χρωμάτων περιλαμβάνει τέσσερα νέα, ενώ προαιρετικά το Q5 μπορεί να παραγγελθεί με το πακέτο S line ή offroad. Χρήση χρωμίου έχει γίνει στο ταμπλό, μικρές αλλαγές παρατηρούνται στο τιμόνι και το πίνακα οργάνων, ενώ βελτιώθηκε η εργονομία στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI.

Advertisement

Οι τιμές του ανανεωμένου Q5 αναμένονται να είναι ελαφρώς αυξημένες, ενώ η άφιξή του στη χώρα μας προσδιορίζεται για το φθινόπωρο.