Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι μας κρύβει η Mazda για την Έκθεση του Τόκιο;

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι μας κρύβει η Mazda για την Έκθεση του Τόκιο;

ΝΕΑ

Τι μας κρύβει η Mazda για την Έκθεση του Τόκιο;

ΝΕΑ

Το Tokyo Motor Show θα ανοίξει τις πύλες του σε 15 ημέρες από σήμερα και η Mazda ετοιμάζεται να μας αποκαλύψει 2 νέα πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία θα μας αποκαλύψουν τη νέα της σχεδιαστική φιλοσοφία, αλλά και τη νέα τεχνολογία κινητήρων της. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πρωτότυπο με βάση την teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, φαίνεται ότι θα έχει ένα 4θυρο, σεντάν αμάξωμα, που δεν αποκλείεται να μας δείχνει και το ποιόν του επόμενου Mazda 6. Η σχεδίασή του θα προέλθει ως εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo της εταιρείας, έχοντας μεταξύ άλλων χαμηλή οροφή, έντονες νευρώσεις και λεπτές πλαϊνές κολώνες.

Με βάση τα όσα συμπεραίνουμε από τη φωτογραφία, το νέο πρωτότυπο θα έχει κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν χερούλια για τις πλαϊνές πόρτες. Δεν αποκλείεται πάντως η τελική του σιλουέτα να είναι αυτή ενός 4θυρου κουπέ σεντάν μοντέλου, βάζοντας για πρώτη φορά την εταιρεία στα «χωράφια» αυτής της κατηγορίας.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο νέο πρωτότυπο της Mazda, αυτό θα φέρει ένα αμάξωμα 5θυρου χάτσμπακ μοντέλου με compact διαστάσεις, που δεν αποκλείεται να μας αποκαλύπτει την επόμενη γενιά του Mazda 3.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του θα είναι ένας ολοκαίνουργιος βενζινοκινητήρας που θα προέλθει από τη νέα γενιά Skyactiv-X μηχανικών συνόλων της εταιρείας, όντας 20-30% πιο οικονομικός σε σχέση με τον τωρινό αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης της Mazda. Το μοτέρ αυτό θα συνοδεύσει πρώτα το νέο Mazda 3 το 2019, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί και με έναν ηλεκτροκινητήρα, για να δημιουργήσει και την plug-in υβριδική έκδοσή του το 2021.

Mazda Tokyo 640