Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Oδηγούμε τη νέα Mercedes A-Class

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oδηγούμε τη νέα Mercedes A-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Oδηγούμε τη νέα Mercedes A-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Ταξιδεύουμε στην Κροατία για την πρώτη μας οδηγική επαφή με την 4η γενιά του πολυτελούς μικρομεσαίου μοντέλου της Mercedes. Ας γνωρίσουμε τη νέα A-Class.

Advertisement
Advertisement


Αποστολή στην Κροατία: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η προηγούμενη A-Class, που λανσαρίστηκε το 2012, έκανε τη διαφορά στα premium μικρομεσαία μοντέλα με την εκλεπτυσμένη αισθητική της. Σήμερα, η 4η γενιά του μοντέλου έρχεται πιο πλήρης από ποτέ προκειμένου να τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας σε όλους τους τομείς. Eκτός της αιχμηρής σχεδίασης, οι Γερμανοί έχουν εξοπλίσει το μοντέλο τους με ό,τι πιο σύγχρονο έχουν να επιδείξουν στον τεχνολογικό τομέα και παράλληλα, η ποιότητα κατασκευής σκοράρει στο μέγιστο. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές Ιουνίου και οι τιμές του διαμορφώνονται ως εξής: Α 180d Αuto 32.338 ερυώ, Α 200 32.605 ευρώ & Α 250 Auto 44.120 ευρώ.

18C0291_027

Advertisement
Advertisement

18C0291_040

Σχεδιαστικά, το εμπρόσθιο μέρος της νέας A-Class είναι αρκετά χαμηλά, η γρίλια ανασχεδιασμένη με το αστέρι να εξακολουθεί να δεσπόζει στο κέντρο της, ακροβολισμένοι είναι σπορ αεραγωγοί ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά σε σχεδιασμό, με χρωμιωμένες λεπτομέρειες και LED προβολείς. Αντίστοιχης σχεδιαστικής φιλοσοφίας είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, που χωρίζονται σε δύο μέρη αφού κατά το ήμισυ βρίσκονται στην πίσω θύρα. Νέου σχεδιασμού είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, βλέπουμε διακριτικό σπόιλερ, ενώ ανάλογα τα επίπεδα εξοπλισμού, συναντάμε μαύρο διαχύτη και χρωμιωμένα πλαίσια στις απολήξεις των εξατμίσεων.

18C0291_067

Advertisement

Στο εσωτερικό τώρα, η ποιότητα κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής και η παρουσία του συστήματος MBUX κερδίζει τις εντυπώσεις (με δύο ψηφιακές οθόνες 7 ή 10,25 ιντσών).Το τιμόνι είναι ανασχεδιασμένο, οι πέντε αεραγωγοί είναι εμπνευσμένοι από τον κόσμο της αεροπλοΐας και σχεδιασμένοι ώστε να θυμίζουν τουρμπίνες και οι χώροι αυξημένοι χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο. Αύξηση συναντάμε και στις διαστάσεις του χώρου αποσκευών που πλέον είναι στα 370 lt. Παράλληλα, υπάρχουν και 64 διαφορετικές επιλογές σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό φωτισμό. Πλούσια είναι η τεχνολογική φαρέτρα σε ό,τι αφορά στα συστήματα ασφαλείας, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Active Distance Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Brake Assist και PRE-SAFE Plus.

 

Advertisement

Η Mercedes εξόπλισε το νέο μικρομεσαίο της μοντέλο με τρία κινητήρια σύνολα. Δύο βενζίνης και ένα diesel. Η A 200 έχει μονάδα 1.4lt βενζίνης που προσφέρει 163 PS και 250 Nm ροπής και συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, είτε με 7G-DCT. Η A 250 είναι πιο ισχυρή καθώς ο 2λιτρος κινητήρας της προσφέρει 224 PS και 350 Nm ροπής και συνδυάζεται αρχικά μόνο με το αυτόματο κιβώτιο. Όσο για τον diesel, αυτός θα είναι ο γνωστός 1.500άρης σε έκδοση απόδοσης 116 PS και ροπής της τάξης των 260 Nm, ο οποίος επίσης δεν θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο. Οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν προαιρετικά να εξοπλίσουν τη νέα A-Class τους με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Από τα πρώτα χιλιόμετρα που κάναμε στους δρόμους της Κροατίας, το γερμανικό μοντέλο κέρδισε τις εντυπώσεις με την αψεγάδιαστη ποιότητα κύλισης που προσφέρει και τα premium χαρακτηριστικά του.

 

Η δοκιμή του μοντέλου συνεχίζεται. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα A-Class διαβάστε στο τεύχος του Car που θα κυκλοφορήσει δωρεάν με το Πρώτο Θέμα την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, αλλά και στο Newsauto.

Advertisement