Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα φθηνότερα compact crossover της αγοράς

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα φθηνότερα compact crossover της αγοράς

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα φθηνότερα compact crossover της αγοράς

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η κατηγορία των compact crossover και SUV μοντέλων είναι μια από τις πιο «hot» της εποχής και εμείς σας παρουσιάζουμε τα φθηνότερα μοντέλα του είδους, τα οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει με μια τιμή κάτω από 15.000 ευρώ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Τα crossover/SUV αυτοκίνητα έχουν πλέον πάρει τα ηνία των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τη γνωστή Jato στο Α’ Εξάμηνο της χρονιάς τα μοντέλα του είδους έχουν το υψηλότερο μερίδιο της αγοράς με 28%, αφήνοντας πίσω τους τα μικρά και μικρομεσαία μοντέλα που κυριαρχούσαν τις προηγούμενες χρονιές (21% και 19% μερίδιο αντίστοιχα).

Σε αυτή την επιτυχία των crossover/SUV μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και τα μικρότερα μοντέλα του είδους, τα οποία ιδίως το τελευταίο διάστημα έρχονται σημαντικά αναβαθμισμένα και περισσότερα από ποτέ για να προσελκύσουν όλο και περισσότερους αγοραστές στην κατηγορία.

Έτσι λοιπόν εμείς, μετά και τις πρόσφατες αφίξεις τριών νέων compact crossover/SUV στην Ελλάδα (Kia Stonic, ανανεωμένο Renault Captur, SEAT Arona), σας παρουσιάζουμε τα φθηνότερα μοντέλα της κατηγορίας στην ελληνική αγορά, τα οποία έχουν αρχική τιμή κάτω από 15.000 ευρώ και συμφέρουν.

Advertisement
Advertisement

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe 90 hp Life

Dacia-Sandero-Stepway-2017-640

Το Dacia Sandero Stepway είναι το πιο φθηνό compact crossover της αγοράς, αφού στην αρχική του έκδοση Life με τον 0.9 turbo κινητήρα των 90 ίππων, κοστίζει 11.190 ευρώ. Το Sandero Stepway διαθέτει πολύ καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (320 lt.), «περιπετειώδη» εμφάνιση, αλλά και ανάρτηση που προάγει την άνεση κατά τις μετακινήσεις.

Advertisement

Τιμή: 11.190 ευρώ
Στάνταρ εξοπλισμός: ESP, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου

Suzuki Ignis 1.2 Dualjet 2WD GL

Advertisement

Ignis 640

Το Suzuki Ignis είναι το μικρότερο crossover/SUV της αγοράς, το οποίο διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με 1.200άρη κινητήρα 90 ίππων. Η φθηνότερη έκδοσή του κοστίζει 11.680 ευρώ. Το Ignis διακρίνεται για την ιδιαίτερη σχεδίασή του, τους καλούς του χώρους με βάση τις μικρές διαστάσεις του, αλλά και την πολύ καλή αξιοπιστία που συνοδεύει παραδοσιακά τις δημιουργίες της Suzuki.

Τιμή: 11.680 ευρώ
Στάνταρ εξοπλισμός: ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα

Advertisement

Citroen C4 Cactus 1.2 Puretech 82 Live

Citroen-C4-Cactus-640

Το C4 Cactus της Citroen έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες γραμμές του, το πρακτικό και μοδάτο εσωτερικό, αλλά και με την οικονομία που προσφέρει στη χρήση του. Αλλά και στην αγορά του το C4 Cactus είναι πολύ οικονομικό, αφού στην αρχική του έκδοση με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 1.2 lt., το γαλλικό crossover κοστίζει 14.456 ευρώ έχοντας έναν πολύ καλό εξοπλισμό.

Τιμή: 14.456 ευρώ
Στάνταρ εξοπλισμός: ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα

Kia Stonic 1.2 LX City

Kia-Stonic-2018-640

Μια από τις πιο «φρέσκιες» προτάσεις στα μικρά crossover/SUV είναι αυτή του Kia Stonic. To νέο μοντέλο, με την όμορφη σχεδίαση και τη σπορτίφ οδική συμπεριφορά κοστίζει στη χώρα μας από 14.590 ευρώ, όντας και μια από τις φθηνότερες επιλογές στην κατηγορία. Σε αυτή την τιμή το Stonic διαθέτει κινητήρα βενζίνης 1.2 lt.-84 ίππων, που συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Τιμή: 14.590 ευρώ
Στάνταρ εξοπλισμός: ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα, αυτόματοι καθρέπτες

Renault Captur 0.9 TCe 90 hp Authentic

ESSAIS PRESSE RENAULT CAPTUR ET RENAULT CAPTUR INITIALE PARIS PHASE 2 AU DANEMARK

To Renault Captur ανανεώθηκε πρόσφατα και πλέον προσφέρεται στην αρχική του έκδοση Authentic με τον 0.9 turbo κινητήρα των 90 ίππων σε τιμή 14.780 ευρώ, έχοντας παράλληλα έναν πολύ καλό εξοπλισμό. Το γαλλικό μικρό crossover έχει ως πλεονεκτήματά του την πολύ καλή πρακτικότητα, τη μοντέρνα εμφάνιση, αλλά και την πληρότητα σε στοιχεία συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας.

Τιμή: 14.780 ευρώ
Στάνταρ εξοπλισμός: ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, cruise control, ηχοσύστημα

SEAT Arona 1.0 EcoTSI 95 HP Reference

Seat-Arona-640

Ολοκαίνουργια παρουσία στην ελληνική αγορά και για το Arona, το πρώτο μικρό crossover/SUV της SEAT με το μοντέρνο αμάξωμα, την ευχρηστία και ευκολία στη χρήση, αλλά και την πολύ καλή άνεση. Το Arona προσφέρεται στην φθηνότερή του επιλογή με κόστος 14.900 ευρώ, διαθέτοντας τον πολύ καλό turbo κινητήρα 1.0 EcoTSI των 95 ίππων και συνοδευόμενο από έναν αρκετά καλό εξοπλισμό.

Τιμή: 14.900 ευρώ
Στάνταρ εξοπλισμός: ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition, ηχοσύστημα

Δείτε περισσότερες εκδόσεις και τιμές των παραπάνω μοντέλων, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για όλα τα μοντέλα της αγοράς στην ειδική ενότητα του www.newsauto.gr.