Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

SOS για το αυτοκίνητό μας με το αλάτι στους δρόμους

Ελλάδα 15:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SOS για το αυτοκίνητό μας με το αλάτι στους δρόμους

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

SOS για το αυτοκίνητό μας με το αλάτι στους δρόμους

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το αλάτι που ρίχνουν οι αρχές στους χιονισμένους δρόμους για να λιώσει τον πάγο μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας, όμως δεν είναι τόσο «αθώο» αφού ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για το αμάξωμα και πολλά μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου μας.

Advertisement
Advertisement


Κινούμενοι στους δρόμους με το αλάτι
δημιουργούμε λοιπόν πολλά προβλήματα στο αυτοκίνητό μας, που έχουν να κάνουν με τη σκουριά και τη διάβρωση πολλών μερών του.

Περισσότερο επικίνδυνο είναι το αλάτι για το κάτω μέρος του αυτοκινήτου μας και ιδίως για τα πιο εκτεθειμένα μέρη του, αφού ιδίως στα καινούργια οχήματα τα αμαξώματα είναι γαλβανισμένα και προστατευμένα από τη σκουριά.

Έτσι, μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει κυρίως για το υποπλαίσιο, το σύστημα της εξάτμισης, τα ελατήρια της ανάρτησης, καθώς επίσης και για το σύστημα των φρένων.

Advertisement
Advertisement

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό αμέσως μόλις τα χιόνια λιώσουν και το αλάτι φύγει από τους δρόμους, να προβούμε σε ένα προσεκτικό καθάρισμα του αυτοκινήτου μας και να προσέξουμε ιδίως αυτά τα τμήματα.

Επομένως:

Advertisement

– Αφιερώνουμε χρόνο να πλύνουμε εξωτερικά το αυτοκίνητο για να φύγει το αλάτι που έχει κατακαθίσει πάνω στα διάφορα τμήματα του αμαξώματος

– Κατευθυνόμαστε σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων για να σηκώσουμε το όχημά μας και να καθαριστεί από κάτω

Advertisement

– Ζητάμε από τον εργαζόμενο του πλυντηρίου να πλύνει με πίεση στα πιο ευαίσθητα τμήματα του αυτοκινήτου όπως είναι οι θόλοι των τροχών, η εξάτμιση και κάτω από τον κινητήρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο ικανά SUV για δύσκολες καιρικές συνθήκες – Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα;
Σε ποιους τροχούς τοποθετούμε τις αντιολισθητικές αλυσίδες;
Video: Εκχιονιστικό “τσάκισε” 47 οχήματα – 12 οι τραυματίες