Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποιότητα ζωής – Τα 9 σημεία της ευζωίας με ένα e-bike

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιότητα ζωής – Τα 9 σημεία της ευζωίας με ένα e-bike

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποιότητα ζωής – Τα 9 σημεία της ευζωίας με ένα e-bike

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν αναδείξει τα οφέλη στην υγεία όσων κινούνται με ηλεκτρικό ποδήλατο.

Advertisement
Advertisement

Αρκετοί αναρωτιούνται αν το ηλεκτρικό ποδήλατο προσδίδει τα ίδια οφέλη για την υγεία και τη σωματική ευεξία ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι αναβάτες δεν αθλούνται αρκετά.

Κι όμως τα οφέλη του ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι πολλά και επιστημονικά αποδεδειγμένα. Πάμε τα να δούμε αναλυτικά:

1. Παρέχει άσκηση

Η εκκίνηση και η οδήγηση του ηλεκτρικού ποδήλατου είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη του παραδοσιακού, απλά στο ηλεκτρικό δίκυκλο υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που σας βοηθά στην προσπάθεια. «Η ηλεκτρική ποδηλασία δεν είναι μια επιλογή χωρίς άσκηση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αθλείστε με ελεγχόμενη ένταση», επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα έρευνα καθηγητών ξένων πανεπιστημίων έχει αποδείξει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η μέτρια σωματική δραστηριότητα κερδίζεται από τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου, παρέχοντας μικρότερη ένταση από τη συμβατική ποδηλασία, αλλά μεγαλύτερη από το περπάτημα. Παράλληλα μια άλλη επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν άσκηση μέτριας έντασης και τα τοποθετούν στο ίδιο επίπεδο με τα παραδοσιακά.

Κατά την διεξαγωγή της έρευνας παρακολουθούνταν στενά 10.000 άνθρωποι σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις και διαπιστώθηκε ότι όσοι κινούνταν με παραδοσιακά ποδήλατα συγκέντρωσαν περίπου την ίδια σωματική δραστηριότητα με εκείνους που κινούνταν με ηλεκτρικά.

STROMER ST1 – Κορυφαία ποιότητα και επιδόσεις για το Entry Level της Stromer. Η αυτονομία του αγγίζει τα110χλμ, ενώ ο πανίσχυρος κινητήρας στον πίσω τροχό υπόσχεται τελική υποβοήθηση 45χλμ/ώρα. Αποκλειστική διάθεση από την KOSMORIDE.

2. Ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία

Η καρδιαγγειακή υγεία σχετίζεται με το πόσο αποτελεσματικά το σώμα μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει το οξυγόνο και πόσο εύκολα μπορεί να απαλλαγεί από το διοξείδιο του άνθρακα. Με τη χρησιμοποίηση ενός ηλεκτρικού ποδήλατου το σώμα προσαρμόζεται ομαλά προς την άθληση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες ανταλλαγής οξυγόνου σε πνεύμονες και μύες.

3. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Advertisement

Εκτός από τις βελτιώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία, η τακτική οδήγηση ηλεκτρικού ποδηλάτου μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας. Καθώς η καρδιά των αναβατών ηλεκτρικών ποδηλάτων λειτουργεί λίγο πιο έντονα εξαιτίας της σωματικής άσκησης διατηρείται η σωστή προώθηση του αίματος σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη δομή της καρδιάς, ικανή να προωθεί περισσότερο αίμα σε όλο το σώμα με λιγότερη προσπάθεια.

MOUSTACHE SAMEDI 28.2 OPEN – Με άνετη θέση οδήγησης, εύκολη πρόσβαση, κινητήρα Bosch και υποβοήθηση έως 25χλμ/ώρα (pedelec). Η μπαταρία των 400WH εγγυάται αυτονομία έως 90χλμ. Αποκλειστική διάθεση από την KOSMORIDE.

4. Βελτιώνει τον μυϊκό τόνο

Η οδήγηση ενός ποδηλάτου είναι γνωστή πως προκαλεί τη βελτίωση της γενικής δύναμής σας, ακόμη και όταν αυτό γίνεται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο η οδήγηση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου θα προκαλέσει τη σύσφιξη των μυών όπως των τετρακέφαλων, των οπίσθιων μηριαίων, των γαμπών ακόμη και των γλουτών σας.

5. Αυξάνει τον μεταβολισμό

Advertisement

Ενώ η οδήγηση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου δεν χρειάζεται να είναι επίπονη, η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας σημαίνει επίσης ότι καίτε περισσότερη ενέργεια. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό σας ποδήλατο για σύντομες μετακινήσεις θα καίτε περισσότερη ενέργεια από ό,τι αν οδηγούσατε αυτοκίνητο, παίρνατε λεωφορείο, τρένο ή περπατούσατε. Αυτό σημαίνει ότι οι αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων θα είναι σε καλύτερη θέση να διατηρήσουν το βάρος τους ή να χάσουν κιλά, αλλά τα καλύτερα νέα έρχονται από το γεγονός ότι αποδεδειγμένα μόλις κάποιος κατέβει από το ηλεκτρικό ποδήλατο ο μεταβολισμός του θα παραμείνει αυξημένος καθώς θα συνεχίζει να καίει ενέργεια (θερμίδες)!

6. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ένα υγιές σώμα πάντα συνέβαλε σε ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα το αμυντικό σύστημα του οργανισμού σας είναι σε καλύτερη κατάσταση και περισσότερο έτοιμο ώστε να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ασθένεια.

MOUSTACHE SAMEDI 28.2 OPEN – Με άνετη θέση οδήγησης, εύκολη πρόσβαση, κινητήρα Bosch και υποβοήθηση έως 25χλμ/ώρα (pedelec). Η μπαταρία των 400WH εγγυάται αυτονομία έως 90χλμ. Αποκλειστική διάθεση από την KOSMORIDE.

7. Χαρίζει ευεξία και μειώνει το άγχος

Το ηλεκτρικό ποδήλατο σύμφωνα με έρευνες μειώνει σε ποσοστό 30% τον κίνδυνο κατάθλιψης των αναβατών τους! Επιπλέον, η απόλυτη απόλαυση της κίνησης με ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να προσφέρει ανάπαυλα από το καθημερινό στρες που βιώνουν όλοι και οι ενδορφίνες που κερδίζουν οι αναβάτες τους από την άσκηση μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην ανύψωση της διάθεσης.

8. Βοηθά στην καλύτερη διαχείριση ασθενειών

Advertisement

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι καλή επιλογή για άτομα για τα οποία η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική για καλύτερη υγεία. Για παράδειγμα, η ηλεκτρική ποδηλασία θεωρείται ως μια ευχάριστη μορφή σωματικής δραστηριότητας που βοηθά στην αυτοδιαχείριση του διαβήτη τύπου 2. Μπορεί να υποστηρίξει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να μειώσουν τη λήψη φαρμάκων και να ενισχύσουν τη διαχείριση της πάθησης» επισημαίνουν οι επιστήμονες.

 

GOCYCLE G4 – To πλέον ποιοτικό αναδιπλούμενο e-Bike στον κόσμο, με βάρος μόλις 17,5κιλά. Με υποβοήθηση έως 25χλμ/ώρα(pedelec), η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει τα 80χλμ. Διάθεση από την KOSMORIDE.

9. Βελτιώνει τον ύπνο

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση του μυαλού και του σώματός μας. Κάνοντας τακτική άσκηση με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, μπορούμε να τονώσουμε τα επίπεδα ενέργειάς μας αλλά και να βελτιώσουμε τον ύπνο μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο τακτικό μοτίβο βαθύτερου και πιο ξεκούραστου ύπνου, που με τη σειρά του οδηγεί σε μεγαλύτερη εγρήγορση και ετοιμότητα τους αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων.