Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Νέο Peugeot 208: Με τεχνολογία από concept car

Ελλάδα 9:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Peugeot 208: Με τεχνολογία από concept car

Peugeot

Νέο Peugeot 208: Με τεχνολογία από concept car

Peugeot

Εξωτερικά, το νέο Peugeot 208 ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του και -ταυτόχρονα- το εσωτερικό καταφέρνει να αιχμαλωτίζει οποιονδήποτε βρεθεί πίσω από τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος; Φυσικά το πρωτότυπο Peugeot i-Cockpit 3D.

Η Peugeot χάρισε μία έντονη προσωπικότητα στη νέα γενιά του 208, αποτελώντας ένα μέρος της νέας φιλοσοφίας της γαλλικής μάρκας. Εξοπλίζεται με premium αύρα και τολμηρό design, ενώ παράλληλα διαθέτει έναν αέρα νεότητας και ενέργειας.

Η εντυπωσιακή εξωτερικό εικόνα του 208 συνεχίζει και στο εσωτερικό, όπου διακρίνονται τα ακριβά πλαστικά, η εξαιρετική συναρμογή και οι μοντέρνες γραμμές.

Advertisement
Advertisement

 

Φυσικά η Peugeot επένδυσε και στην τεχνολογία, γι’αυτό και ο νέο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι μοναδικός, ενώ δεν υπάρχει σε κανένα άλλο αυτοκίνητο της ίδιας κατηγορίας. Το Peugeot i-Cockpit 3D με τη φουτουριστική 3D ολογραφική του οθόνη, βρίσκεται ακριβώς στο ύψος των ματιών σας. Οι πληροφορίες για τη λειτουργία του αυτοκινήτου και την οδήγηση, απεικονίζονται σε 2 επίπεδα ανάλογα με τη σημαντικότητα ή το χαρακτήρα επείγοντος της ενημέρωσης (ασφάλεια, υποβοήθηση οδηγού, πλοήγηση). Εσείς απλά ρυθμίστε την εμφάνιση των πληροφοριών που επιθυμείτε. Το σύστημα πλοήγησης σας οδηγεί μέσω της ενσωματωμένης υπηρεσίας «TomTom Traffic», παρέχοντας ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, για τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Advertisement

Τεχνολογία από concept car σε B-segment αυτοκίνητο παραγωγής 
Εμπνευσμένο από το concept car Peugeot Fractal, το i-Cockpit, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της Peugeot. Βασίζεται στην εργονομική δομή 3 επιπέδων, (όραση αφή σώμα) όπως και τα άλλα μοντέλα της γκάμας. Σε αυτή την κατασκευαστική φιλοσοφία η «αφή» και το «σώμα» αφορούν τα υλικά την κατασκευή και την αρχιτεκτονική του εσωτερικού ενώ η «όραση» είναι το βασικό μας κομμάτι.

Διάκριση για το Peugeot 208 και e-208

Advertisement

Όραση: Όλες οι πληροφορίες είναι εύκολα αναγνώσιμες, ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού, ο 3D πίνακας οργάνων στο Peugeot i-Cockpit εμφανίζει πληροφορίες που μπορούν να διαβαστούν σε δύο επίπεδα. Στο άνω ψηφιακό τμήμα οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε μορφή ολογράμματος. Τα δεδομένα εμφανίζονται, κοντά ή πιο μακριά στα μάτια του οδηγού ανάλογα με τη σημασία ή την επείγουσα ανάγκη, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα αντίδρασης κατά περίπου μισό δευτερόλεπτο. Στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό και πάνω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου, βρίσκεται η οθόνη αφής των 5, 7 ή 10 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση).

Advertisement

Το όλο project περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

Τιμόνι μικρών διαστάσεων
Τιμόνι μικρής διαμέτρου που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευκολία χειρισμών και βελτιωμένη αίσθηση στην οδήγηση. Με τα χέρια σε πιο κλειστή θέση, η προσπάθεια στους ελιγμούς γίνεται πιο ξεκούραστη, η προσπάθεια στη φάση του στριψίματος ελαχιστοποιείται, με αποτέλεσμα η ανταπόκριση του οδηγού να γίνεται πιο άμεση, και η θέση οδήγησης πιο χαλαρή.

Πίνακας οργάνων τεχνολογίας HUD (Head-up Display)
Πρόκειται για τεχνολογία δανεισμένη από το cockpit των μαχητικών αεροσκαφών, όπου προβάλλει ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, όλες τις ζωτικές πληροφορίες που αφορούν την οδήγηση. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να πάρει ούτε στιγμή το βλέμμα του από το δρόμο, και να χάσει έτσι στιγμιαία τη συγκέντρωσή του από την οδήγηση. Η εργονομική αυτή διαμόρφωση έγινε εφικτή χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του τιμονιού, και έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του επιπέδου άνεσης, αλλά και το σημαντικό περιορισμό του αισθήματος της κούρασης.

Οθόνη αφής
Μία μεγάλη οθόνη αφής όπου απεικονίζονται όλα τα εικονίδια χειρισμού των λειτουργιών άνεσης (ηχοσύστημα, κλιματισμός, κλπ.), και παρέχει μεγάλη ευκολία στον έλεγχο των πληροφοριών και του εξοπλισμού του αυτοκινήτου.

Όλες οι έρευνες πελατών που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη αλλά και στην Κίνα, κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: η οδήγηση ενός αυτοκινήτου εφοδιασμένου με το Peugeot i-Cockpit αποτελεί μία μοναδική και συναρπαστική εμπειρία. Το νέο Peugeot i-Cockpit δείχνει το δρόμο σε όλους τους τομείς. Περισσότερο ποιοτική εμφάνιση, περισσότερη τεχνολογία στο σχεδιασμό του, καλύτερη ποιότητα δικτύωσης, μεγαλύτερη ευκολία χρήσης, περισσότερη απόλαυση και δυνατότητες προσωπικών ρυθμίσεων: Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς ότι το σύστημα αυτό αποτελεί την πρόγευση του εσωτερικού του μέλλοντος, και την υλοποίηση του σήμερα, αλλά και του αύριο, για το εσωτερικό των αυτοκινήτων της Peugeot.