Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Τζέιμς Ντιν: Η τελευταία στροφή με τη μοιραία Porsche

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τζέιμς Ντιν: Η τελευταία στροφή με τη μοιραία Porsche

MIRROR

Τζέιμς Ντιν: Η τελευταία στροφή με τη μοιραία Porsche

MIRROR

Οδηγώντας τον «μικρό μπάσταρδο» όπως αποκαλούσε την Porsche 550 Spyder που είχε αγοράσει, ο επαναστάτης με αιτία έφυγε σε ηλικία 24 ετών για το ταξίδι στην αιωνιότητα

Advertisement
Advertisement

Το κάρμα, η μοίρα ή όπως αλλιώς λέγεται το πεπρωμένο σημαδεύει τις ζωές των ανθρώπων, ενίοτε με στιγμές που μόνο μετά από ένα συγκλονιστικό συμβάν αποδεικνύονται προφητικές ή σαρκαστικές. Τι χωρίζει αλήθεια την ζωή από τον θάνατο; Ελάχιστα λεπτά και ένα χαμόγελο μπροστά στον φακό, που σβήνεται βίαια μετά από ολέθρια σύγκρουση. Πρωταγωνιστής, ένας επαναστάτης με αιτία, ένας απαράμιλλα γοητευτικός άντρας που έζησε γρήγορα και έφυγε γρήγορα, μια μέρα σαν αυτή.  Το καλοκαίρι του 1955 ο Τζέιμς Ντιν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, ήταν ο ατίθασος νέος που τρέλαινε τα κορίτσια , ένα είδωλο που λάτρευε την υποκριτική και την ταχύτητα. Μετά το «Ανατολικά της Εδέμ» και τον «Επαναστάτη χωρίς αιτία» ο γοητευτικός ηθοποιός με το μελαγχολικό πρόσωπο, απολάμβανε το πάθος του για τις κούρσες και τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Παύλος Γλύξμπουργκ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το νέο του σπίτι;

Ωστόσο στις αρχές εκείνου του Σεπτέμβρη πρωταγωνίστησε σε έναν άλλο ρόλο, που δεν χρειαζόταν τις υποκριτικές μεθόδους που είχε διδαχθεί στο Actor’s Studio του Λι Στράσμπεγκ. Ο Τζέιμς Ντιν έπαιξε αφιλοκερδώς σε ένα σποτ για την οδική ασφάλεια την Αμερική λέγοντας στο τέλος την φράση «Η ζωή που θα σώσει μπορεί να είναι η δική μου». Μόνο που την τελευταία μέρα εκείνου του Σεπτέμβρη, όταν το ημερολόγιο έδειχνε 30 του μήνα, η δική του ζωή έμελλε να τελειώσει σε έναν κόμβο της Route 466.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία στροφή

Oδηγώντας μια Porsche Spyder 550 που την αποκαλούσε «μικρό μπάσταρδο», συγκρούεται με ταχύτητα εκατόν σαράντα χιλιομέτρων με ένα Ford Tudor 150 πάνω σε μια κλειστή στροφή ενός κόμβου. Τα τελευταία του λόγια πριν τη σύγκρουση προς τον συνοδηγό του Ρολφ Γούδεριτς ήταν: «Δεν μπορεί. Θα μας δει ο τύπος, θα σταματήσει…». Ο τύπος όμως που λεγόταν Ντόναλντ Τέρναπσιντ δεν σταμάτησε και η Porsche του Τζέιμς Ντιν σφηνώθηκε στο πίσω πλαϊνό μέρος του Ford.
O 24χρονος ηθοποιός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σφηνωμένος στα συντρίμια του «Μικρού Μπάσταρδου» με πολύ σοβαρά τραύματα, ενώ ο Γούδεριτς και Τέρναπσιντ βγαίνουν ελαφρά τραυματισμένοι. Οι αυτόπτες μάρυτρες σπεύδουν να βοηθήσουν αλλά η αντίστροφη μέτρηση για τον Τζέιμς Ντιν έχει ήδη αρχίσει.
Μια γυναίκα που είχε γνώσεις νοσοκόμας σπεύδει να βοηθήσει τον τραυματισμένο σταρ που ψυχορραγεί, έχοντας υποστεί πολλαπλά κατάγματα ενώ έχει σπάσει και τον σβέρκο του.

Προσοχή: Οι 7 ακατάλληλες παραλίες για μπάνιο

Η γυναίκα που πιάνει τον σφυγμό του λέει ότι το τέλος είναι πολύ κοντά, ενώ είχε όπως διαπιστώθηκε αργότερα ο ηθοποιός είχε σοβαρή εσωτερική αιμορραγία.
Στο ασθενοφόρο ήταν αναίσθητος, δεν συνήλθε ποτέ και πέθανε πριν αυτό φτάσει στο νοσοκομείο, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη σε ολόκληρη την χώρα.
Τραγική ειρωνεία; Λίγες πριν από το θανατηφόρο τροχαίο ο Ντιν θα φωτογραφηθεί για τελευταία φορά και μάλιστα χαμογελαστός, όταν στην διαδρομή του προς το Σαλίνας της Καλιφόρνια, σταμάτησε για ανεφοδιασμό.

SOS: Υποκλέπτουν κινητά και ξαφρίζουν λογαριασμούς στο λεπτό

Advertisement

Εκεί ακούστηκε το τελευταίο κλικ για τον σταρ που φούλαρε με βενζίνη τον «μικρό μπάσταρδο» και ποζάρει χαμογελαστός, με το τσιγάρο του στο στόμα.
Τίποτε δεν μαρτυράει ότι λίγη ώρα αργότερα θα συναντήσει τον θάνατο, που τον έχρισε αιώνιο επαναστάτη και τον έστειλε πολυ νωρίς εκεί ψηλά σίγουρα με το τσιγάρο στο στόμα και αυτό το βλέμμα που δεν ξεχάστηκε ποτέ.