Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Οι γυμνές της φωτογραφίες που σόκαραν την υφήλιο…

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι γυμνές της φωτογραφίες που σόκαραν την υφήλιο…

MIRROR

Οι γυμνές της φωτογραφίες που σόκαραν την υφήλιο…

MIRROR

Πως η δημοσίευση των πλέον τολμηρών ενσταντανέ της χήρας του Αριστοτέλη Ωνάση εκτόξευσαν το περιοδικό Hustler με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 2.000.000 τεύχη

Advertisement
Advertisement

Όταν η γραμματέας του ενημέρωσε τον Λάρι Φλιντ ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα στις αρχές Ιουλίου του 1975 ότι ένας φωτογράφος πούλαγε φωτογραφίες που απεικόνιζαν την Τζάκι Κέννεντι γυμνή, ήταν επιφυλακτικός.

«Τον έχω στη γραμμή» είπε η κοπέλα και λίγα λεπτά μετά ο νεαρός εκδότης, αφού ενημερώθηκε από τον Ιταλό paparazzi τι έδειχναν οι φωτό, έκλεινε το deal που θα εκτόξευε το Hustler.

Όταν είδε τα δείγματα κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του αναφωνώντας: «Θεέ μου είναι απίστευτο, βλέπουμε τον «θάμνο» της πρώτης κυρίας!!». Η Τζάκι Κέννεντι δεν ήταν πλέον πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ίσως να μην ήταν και η αγαπημένη χήρα της Αμερικής μετά τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Φλιντ πήρε τις φωτογραφίες, ο μυθικός Σμυρνιός δεν ήταν πια εν ζωή, όμως η Τζάκι ήταν ξανά χήρα και αναμφίβολα μια εντυπωσιακή γυναίκα. Μια γυναίκα που νιώθοντας ασφαλής στον ιδιωτικό παράδεισο του Σκορπιού, κολυμπούσε συχνά τόπλες και πιο σπάνια ολόγυμνη, κάτι που εντέλει πλήρωσε ακριβά.

Αρχικά από τον Έλληνα φωτορεπόρτερ Δημήτρη Κουλούρη που το 1972 τραβάει τις πόζες της ζωής του, σκαρφαλωμένος σε ένα δέντρο μέσα στον Σκορπιό.

Advertisement

Η αμοιβή του Ιταλού φωτογράφου που τράβηξε τις πόζες της Τζάκι από βάρκα και επικοινώνησε με τo Hustler ήταν 18.000 δολάρια, όμως αυτό που έγινε εκείνο το «καυτό» καλοκαίρι του 1975, όταν το περιοδικό κυκλοφόρησε, δεν ξεχάστηκε ποτέ.

Σε μια συντηρητική Αμερική που είχε συνηθίσει την εικόνα της Τζάκι μέσα στα ταγιέρ της Channel, οι γυμνές της φωτογραφίες προκάλεσαν σοκ, αφού ο Φλιντ δεν έκρυψε τίποτε.

Advertisement

Τύπωσε πέντε μεγάλες έγχρωμες φωτογραφίες με την ολόγυμνη αλήθεια της χήρας του Ωνάση και το τεύχος έγινε ανάρπαστο από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ.

Ξέροντας την «δίψα» του αναγνωστικού κοινού για τις συγκεκριμένες πόζες τύπωσε σχεδόν διπλάσιο αριθμό τευχών του Hustler, που ξεπούλαγε σαν φρέσκο ψωμί. «Ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα ποτέ στην ζωή μου» είπε λίγα χρόνια μετά ο άνθρωπος που εμφανίστηκε σε δικαστήριο φορώντας κράνος και πάνα με τα χρώματα και το σχέδιο της Αμερικάνικης σημαίας!

Advertisement

Δείγμα και αυτό ενός εκρηκτικού χαρακτήρα που πάλεψε ενάντια στον συντηρητισμό και προκάλεσε ουκ ολίγες φορές τα χρηστά ήθη, χωρίς να νοιάζεται καθόλου γι’ αυτό.

Οι φωτό της Τζάκι Κέννετι απογείωσαν τις πωλήσεις αφού το περιοδικό «έδωσε» δύο εκατομμύρια τεύχη και έγινε πρώτο θέμα ακόμη και στα δελτία ειδήσεων.

Δεν θα ήταν υπερβολή να γραφτεί ότι το αγόρασαν όλοι, από τον Λευκό Οίκο μέχρι τις φτωχές γειτονιές του Χάρλεμ και την πολιτεία της Αλάσκα, για να θαυμάσουν τις αναλογίες μια γυναίκας, που λίγοι άνδρες είχαν δει γυμνή.

Εκείνο το καλοκαίρι την είδε όλη η υφήλιος και ο Λάρι Φλιντ έγινε και με την βούλα ο πιο επικίνδυνος εκδότης ερωτικών περιοδικών, αυτός που τόλμησε να γυμνώσει-κυριολεκτικά όμως-την πιο σικάτη γυναίκα του κόσμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rafale ισοπέδωσαν Τουρκική βάση… (+video)
Οι φωνές που σίγησαν στην άσφαλτο
Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Τζιμάκο (+video)