Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Το νέο «αστέρι» της Ferrari μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto!

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο «αστέρι» της Ferrari μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto!

MIRROR

Το νέο «αστέρι» της Ferrari μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto!

MIRROR

Το όνομά του είναι Raffaele Marciello. Είναι μόλις 20 ετών, αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari και μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto για το παρόν και το μέλλον του!

Advertisement
Advertisement

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο και είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα απασχολήσει σοβαρά τη Scuderia Ferrari», μας έλεγε ο επικεφαλής της Racing Engineering, Alfonso de Orleans. Ξέρει καλά τον «Lello» όπως είναι το παρατσούκλι του καθώς το 2014 το εμπιστεύτηκε ένα από τα μονοθέσια της επιτυχημένης ομάδας του στο GP2. Στην πρώτη του σεζόν στο θεσμό, ο πρωταθλητής του 2013 στην Ευρωπαϊκή Formula 3 πανηγύρισε μία νίκη και τρεις παρουσίες στο βάθρο. Όχι κι άσχημα για rookie. Συναντήσαμε τον πολλά υποσχόμενο Ιταλό με στόχο να τον «γνωρίσουμε όλοι» λίγο καλύτερα…

NewsAuto: Φέτος έκανες το μεγάλο βήμα στο GP2. Μίλησε μας για το πώς εξελίχθηκε η σεζόν σου…

Advertisement
Advertisement

Raffaele Marciello: Το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο. Δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρότι ήξερα πως μπορούσα να πετύχω περισσότερα πράγματα, δεν μπορούσα να το αποδείξω στην πίστα. Έπρεπε να βελτιώσω τις εκκινήσεις μου, πράγμα που έκανα και στην πορεία τα αποτελέσματά μου βελτιώθηκαν επίσης.

O Marciello εν δράσει στην πίστα του Σότσι, Φωτογραφία: GP2 Media

NA: Πόσο σημαντικό είναι να τρέχεις με μία έμπειρη ομάδα, όπως η Racing Engineering;

RM: Πολύ. Δεν είχα εμπειρία ούτε με το μονοθέσιο του GP2, ούτε με τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο θεσμό. Ήταν λοιπόν καθοριστικής σημασίας η συνεργασία μου με μία έμπειρη ομάδα, που χάρη στην εμπειρία της θα βοηθούσε κι εμένα να μάθω.

Advertisement

NA: Είσαι μέλος της «οικογένειας» της Ferrari. Πως νιώθεις για αυτό;

RM: Είμαι Ιταλός άρα όπως φαντάζεστε, είναι ένα πραγματικό όνειρο για εμένα! Είμαι πολύ χαρούμενος. Η Ferrari με βοηθάει σε κάθε τομέα, στην προετοιμασία μου, το πρόγραμμα εκγύμνασης, με βοηθούν με συμβουλές σχετικά με την τεχνική οδήγησής μου, σε όλα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι μέλος της οικογένειας της Ferrari και ελπίζω κάποια στιγμή να τρέξω στη Formula 1 με αυτή. Αυτό ονειρεύομαι από μικρός!

Ως μέλος της Ακαδημίας της Ferrari, περνά πολύ χρόνο στον προσομοιωτή του Μαρανέλο

Advertisement

NA: Έχεις πρόσβαση και στον προσομοιωτή του Μαρανέλο;

RM: Ζω στο Μαρανέλο! Εκεί προπονούμαι, εκεί τρώω και ναι φυσικά και χρησιμοποιώ τον προσομοιωτή της Ferrari για εξάσκηση και όντας οδηγός της, κάνω ότι έκαναν φέτος ο Fernando Alonso και ο Kimi Raikkonen. Το μόνο που δεν κάνω, είναι να οδηγώ στην F1… (γέλια). Περνώ πια περισσότερο χρόνο στο Μαρανέλο παρά στο σπίτι μου. Είναι σαν να είναι πια αυτή η δουλειά μου.

NA: Ανέφερες τους επίσημους οδηγούς της Scuderia για το 2014. Τους έχεις γνωρίσει, τι γνώμη έχεις γι’ αυτούς;

Advertisement

RM: Τους έχω γνωρίσει, έχουμε περάσει αρκετό χρόνο μαζί. Ίσως περισσότερο με άλλους οδηγούς της Ferrari, όπως ο Andrea Bertolini, o Pedro de la Rosa ή ο Marc Gene διότι αυτοί περνούσαν φέτος περισσότερο χρόνο στο Μαρανέλο από τον Kimi. Όλοι τους είναι καλά παιδιά και περνάω καλά όταν είμαστε μαζί. Φυσικά τότε δεν μιλάμε για αυτοκίνητα, μιλάμε για διάφορα πράγματα, προσπαθούμε να περνάμε καλά. Οι οδηγοί της F1 δεν είναι απαραίτητο να είναι περίεργοι. Είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, με χιούμορ.

NA: Προφανώς απώτερος στόχος σου είναι να βρεθείς στην F1 με τη Ferrari. Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο σου; Πως φαντάζεσαι την εξέλιξη της καριέρας σου;

RM: Μετά το GP2 δεν υπάρχει τίποτα άλλο: μόνο η Formula 1. Θα κάνω άλλη μία σεζόν σε αυτό το θεσμό, στη συνέχεια θα μπορούσα να τρέξω με μία μικρή ομάδα στην F1 κι αν πείσω πως αξίζω, να μεταπηδήσω στη Ferrari.

NA: Ιταλός οδηγός στη Ferrari; Είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά λόγω της ασφυκτικής πίεσης που προσδίδει αυτός ο ρόλος. Δεν φοβάσαι αυτήν την πίεση;

RM: Όχι, καθόλου. Άλλωστε πιέζω όσο μπορώ τον εαυτό μου, με μοναδικό στόχο τη νίκη και την επιτυχία. Δεν με νοιάζει τι λένε ή τι κάνουν οι άλλοι.

NA: Είσαι ακόμα πολύ νέος σε ηλικία άρα υποθέτω και ο οδηγός ίνδαλμα για εσένα, θα έτρεχε πρόσφατα…

RM: Ξεκίνησα να κάνω καρτ σε ηλικία 4 ετών. Τότε δεν θυμάμαι ποιον έβλεπα, αν κάποιος με ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά μεγαλώνοντας, ο οδηγός που θαύμαζα ήταν ο Robert Kubica. Τον έχω γνωρίσει και προσωπικά, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ γρήγορος οδηγός.

Ο ταλαντούχος οδηγός μας “συστήνεται”…

NA: Τέλος, αν θα έπρεπε να… συστήσεις εσύ τον Raffaele Marciello στον κόσμο, τι θα έλεγες;

RM: Είμαι ένας οδηγός που μπορεί να προσαρμόζεται στις συνθήκες και τις απαιτήσεις και πρέπει να παραδεχθώ… αρκετά επιθετικός εντός πίστας!

Ο Marciello ξεκίνησε να κάνει καρτ το 2005. Το 2010 πέρασε σε αγώνες μονοθεσίων με τη Formula Abarth, κερδίζοντας στον πρώτο του αγώνα! Τράβηξε την προσοχή της Ferrari που τον ένταξε στην Ακαδημία της. Το 2011 συμμετείχε στην Ιταλική F3 και ένα χρόνο μετά στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου είχε επτά νίκες ολοκληρώνοντας τη σεζόν στη δεύτερη θέση. Την επόμενη χρονιά, πήρε τον τίτλο! Το 2014 έκανε ένα ακόμα βήμα προς την F1, συμμετέχοντας στο GP2 Series. Η χρονιά έκλεισε ιδανικά καθώς στις 26 Νοεμβρίου ο Marciello οδήγησε για πρώτη φορά μονοθέσιο της F1, συμμετέχοντας στο τεστ νέων οδηγών που έγινε στη Γιας Μαρίνα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο νεαρός οδηγός εντυπωσίασε πίσω από το τιμόνι της F14 T, σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Ο Marciello εντυπωσίασε στις δοκιμές με τη Ferrari F14T στη Γιας Μαρίνα