Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο θηλυκός «Μένγκελε» που έγινε διευθύντρια της CIA

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο θηλυκός «Μένγκελε» που έγινε διευθύντρια της CIA

MIRROR

Ο θηλυκός «Μένγκελε» που έγινε διευθύντρια της CIA

MIRROR

Το black site στην Ταϋλάνδη, η ηδονή που την διακατείχε στις ανακρίσεις και οι φρικτές τεχνικές της γυναίκας που κατέστρεψε τα βίντεο της ενοχής της

Advertisement
Advertisement

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική στο μυστικό καταφύγιο της CIA με την κωδική ονομασία «Το μάτι της γάτας», σε μια απομονωμένη περιοχή, κάπου έξω από την Μπανγκόγκ της Ταϋλάνδης.
Ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, χωρίς παράθυρα και τον παραμικρό εξαερισμό έζεχνε για την ακρίβεια μυρωδιές, που θα προκαλούσαν άμεση τάση εμετού στον οποιοδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο.
Όχι όμως και στην 46χρονη στις αρχές των 00’s γυναίκα που στεκόταν αγέρωχη και με ένα ελαφρό μειδίαμα βλέποντας έναν γυμνό μουσουλμάνο να στέκεται μετά βίας στα πόδια του. «Ξανά» διέταξε η Τζίνα Χάσπελ, ανυπόμονη να δει για πολλοστή φορά τον ύποπτο να υποβάλλεται στο μαρτύριο του εικονικού πνιγμού, δεμένος και με ένα πανί στο πρόσωπο.

O καλύτερος Έλληνας κατάσκοπος που έχουν οι Αμερικανοί

Advertisement
Advertisement

Το νερό που έπεφτε συνέχεια τον έπνιγε, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να το αποφύγει, την ίδια στιγμή που η σταθμάρχης στο συγκεκριμένο black site της Ταϋλάνδης Τζίνα Χάσπελ απολάμβανε το θέαμα. Κάπως έτσι την θυμούνται πρώην στελέχη της CIA, που την έζησαν απο κοντά όταν υπηρετούσε σε διάφορα πόστα εντός και εκτός Αμερικής, με μεταθέσεις σε Ευρώπη και Ασία, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μια γυναίκα είναι ικανή για όλα.  Ικανή να συμμετάσχει ή ίδια στον βασανισμό ενός κρατουμένου βιάζοντάς τον με το φαγητό που δεν έτρωγε, ή απειλώντας να τον «περιποιηθεί» με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, αν δεν μιλήσει.

Ικανή να χτυπάει μια έγκυο γυναίκα στο στομάχι προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες και ικανή να βάλει έναν κρατούμενο σε ένα δωμάτιο με πολική θερμοκρασία. Ο τελευταίος «πάγωσε» κυριολεκτικά αφήνοντας τη τελευταία του πνοή μέσα σε κείνο το δωμάτιο του θανάτου, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν είχε τελικά καμία αξία, για την Τζίνα Χάσπελ που ηγείτο πολλές φορές σε τέτοιους είδους ανακρίσεις και τους «συνεργάτες» της. Ο Αμπού Ζουμπάϊντα-το Νο 3 της Αλ Κάϊντα που συνελήφθη σε μια μυστική επιχείρηση στο Πακιστάν-δεν θα την ξεχάσει ποτέ.
Μέσα σε ένα μήνα η Χάσπελ φέρεται να τον υπέβαλλε ογδόντα τρεις φορές στο μαρτύριο του εικονικού πνιγμού, με την ίδια να «απολαμβάνει» το θέαμα πολλές φορές χωρίς την παραμικρή αποστροφή γι’ αυτό που έβλεπε.

Advertisement

Πρωταγωνίστρια στους βασανισμούς

Πρόκειται για την ίδια γυναίκα που είναι πλέον εδώ και καιρό η νέα διευθύντρια της CIA, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων για την επιλογή της από τον Ντόναλντ Τραμπ. Παλιοί αξιωματούχοι της CIA δεν δίστασαν να την παρομοιάζουν ως έναν θηλυκό Μένγκελε, που δεν σταματάει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να ολοκληρώσει την όποια αποστολή της. Κάτι που φάνηκε όταν υπέγραψε η ίδια το έγγραφο για την καταστροφή 92 ταινιών με βασανιστήρια υπόπτων για τρομοκρατία από πράκτορες της CIA σε μυστικές τοποθεσίες. Σε πολλές από αυτές «έπαιζε» και η ίδια σύμφωνα με τα όσα λέγονται, ακούγονται και συζητιούνται στους θολούς κύκλους των μυστικών υπηρεσιών, όπου η ανακάλυψη της αλήθειας είναι πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο.

Advertisement

Όπως έλεγε σε γνωστό του πρώην επιχειρησιακός πράκτορας της CIA με λαμπρή θητεία που αποχώρησε πρόσφατα «αυτή η γυναίκα μου προκαλούσε ανατριχίλα με την ψυχρότητα που είχε στο βλέμμα της». Την ίδια ψυχρότητα θα αντιμετωπίσουν στην CIA αυτοί που δεν θεωρεί στενούς φίλους και συνεργάτες της η 62χρονη νέα διευθύντρια της Υπηρεσίας, που ξεκίνησε την «λαμπρή» αυτή πορεία το 1985, ως αξιωματούχος που αξιολογούσε αναφορές. Οι ικανότητές της, η οξυδέρκεια, η αστραπιαία αντίληψη και οι ταχύτατες αντιδράσεις της σε καταστάσεις που χρειαζόντουσαν άμεσες λήψεις, της έδωσαν πολύ γρήγορα προαγωγή. Υπηρέτησε ως σταθμάρχης της CIA καλυμμένη πάντοτε πίσω από διπλωματική ιδιότητα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, στην Τουρκία και στην Ασία. Στα κεντρικά της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ κάποιοι τη λάτρεψαν και πολλοί περισσότεροι την αντιπάθησαν όσο ανέβαινε στην ιεραρχία, ενώ ελάχιστα είναι γνωστά για την προσωπική της ζωή. Παρόλο που χώρισε από τον σύζυγό της Τζεφ κράτησε το επίθετό του, πιθανότατα όπως λένε οι κακές γλώσσες για να μην γίνει γνωστό ότι ούτε αυτός άντεξε τον αυταρχικό και πολύ δυναμικό χαρακτήρα της. Αυτόν που την οδήγησε να χτυπάει η ίδια μια έγκυο γυναίκα, αρνούμενη να δείξει έστω και το παραμικρό ίχνος συμπόνοιας απέναντι σε ένα πλάσμα που κυοφορούσε μέσα του μια νέα ζωή.

Ο Έλληνας της CIA που εκπαίδευσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Υποβρύχιο Κουρσκ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για το θάνατο 118 ατόμων

Advertisement

Στην περίπτωσή της και μετά από το tweet του Έντουαρντ Σνόουντεν ταιριάζει μάλλον απόλυτα ο διάλογος από το αριστουργηματικό «Ριχάρδος ο ΙΙΙ» του Ουίλιαμ Σέξπιρ. Αυτός που διαμείβεται ανάμεσα στη Λαίδη Αννα και τον «σκοτεινό» βασιλιά που «καθάρισε» όλους όσους ήταν εμπόδιο στην άνοδό του, όταν αυτή του λέει: «Κανένα θηρίο δεν είναι τόσο άγριο, που να μη νοιώθει μια σταλιά συμπόνια». Η απάντησή του είναι καταλυτική: «Εγώ δε νοιώθω συμπόνια, επειδή δεν είμαι θηρίο. Είμαι άνθρωπος…»