Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

O Al-Attiyah μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto για τη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Al-Attiyah μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto για τη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ

MIRROR

O Al-Attiyah μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto για τη νίκη του στο Ράλι Ντακάρ

MIRROR

O Nasser Al-Attiyah ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του Ράλι Ντακάρ 2019, μία επιτυχία που ήταν η τρίτη του στη θρυλική αγωνιστική δοκιμασία μετά τις νίκες του 2011 και του 2015.

Advertisement
Advertisement

Λίγο αφότου… κάθισε η σκόνη, ο οδηγός της Toyota μίλησε αποκλειστικά στον Πάνο Σεϊτανίδη και το NewsAuto.gr, για το μυστικό της επιτυχίας στον δύσβατο αγωνιστικό στίβο του Περού, την τακτική του με φόνο τη νίκη και τα επόμενα πλάνα του.

NewsAuto: Αυτή ήταν η 15η συμμετοχή σου στο Ράλι Ντακάρ; Τι έμαθες όλα αυτά τα χρόνια που αξιοποίησες στον φετινό αγώνα;

Nasser Al-Attiyah: Ήταν ένα ξεχωριστό Ντακάρ, με πολλές συμμετοχές. Όμως τόσο εγώ όσο και ο συνοδηγός μου, ο Matthieu, ήμασταν πιο έμπειροι καλά προετοιμασμένοι. Έχω πλέον εμπειρία 15 ετών στο Ράλι Ντακάρ, έχουμε μάθει πολλά. Έχουμε δοκιμαστεί σε διάφορες συνθήκες, έχουμε αντιμετωπίσει αμέτρητες παγίδες όλα αυτά τα χρόνια, αρχικά στην Αφρική και τα τελευταία χρόνια στη Νότια Αμερική. Αυτό μας επέτρεψε να κάνουμε έναν πολύ καλό αγώνα – δέκα ημέρες χωρίς το παραμικρό λάθος, χωρίς ζημιές στο αυτοκίνητό μας, παρά τη σπουδαία μάχη με όλους τους κορυφαίους οδηγούς. Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για εμάς, που βασίστηκε και στη στρατηγική. Όμως το κυριότερο ήταν πως δεν κάναμε λάθη.

Advertisement
Advertisement

NewsAuto: Όντας στην κορυφή της κατάταξης φτάνοντας στα μισά του αγώνα, στην ημέρα ξεκούρασης, διαφοροποίησες καθόλου τη στρατηγική σου;

Nasser Al-Attiyah: Πριν ξεκινήσει και η φετινή δοκιμασία είχαμε προαποφασίσει τη στρατηγική μας και πως θα τη διαμορφώναμε ανάλογα την εξέλιξη του αγώνα. Κερδίσαμε την πρώτη ειδική διαδρομή και παρότι χάσαμε τη δεύτερη, χάσαμε μόνο επτά λεπτά. Κι έπειτα, από την τρίτη ημέρα, ήμασταν στην πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, μέχρι και το τέλος, τη δέκατη ειδική. Ο αγώνας κυλούσε πολύ πολύ καλά και καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις ειδικές όμως είχαμε και πολλές δεύτερες θέσεις και ήμασταν μονίμως στο Top5. Η στρατηγική ήταν να κάνουμε τον αγώνα μας, στο δικό μας ρυθμό, χωρίς περιττά ρίσκα και αυτό μας έφερε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Advertisement

NewsAuto: Τρίτη νίκη λοιπόν στο Ράλι Ντακάρ! Από εδώ και πέρα, τι;

Advertisement

Nasser Al-Attiyah: Το πλάνο μας για το 2019, μετά την τρίτη νίκη στο Ράλι Ντακάρ, είναι να τρέξουμε στους αγώνες Rally Raid στο Κατάρ, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και μετά το Silk Way αλλά και το Μαρόκο για να προετοιμαστούμε για το 2020. Δεν ξέρουμε ακόμα πολλά για το Ράλι Ντακάρ της επόμενης χρονιάς αλλά θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα είναι μία χρονιά πολύ σημαντική για εμένα και λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα λάβω ξανά μέρος και θα είναι η έβδομη Ολυμπιάδα για μένα! Στόχος μου και εκεί, έχοντας πλέον αρκετή εμπειρία, είναι να βρεθώ ξανά στο βάθρο.