Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Νουσρέτ: Τον «αλάτισαν» οι Βοστονέζοι

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νουσρέτ: Τον «αλάτισαν» οι Βοστονέζοι

MIRROR

Νουσρέτ: Τον «αλάτισαν» οι Βοστονέζοι

MIRROR

Με την υπόσχεση ότι θα εναρμονιστεί και θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές εμφανίστηκαν ο νομικός εκπρόσωπος του Τούρκου σεφ και συνεργάτες του απολογούμενοι για το σφράγισμα του εστιατορίου

Advertisement
Advertisement

 

Λίγες ώρες μετά την απολογία και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στις αρχές της Βοστόνης για το εστιατόριό του που σφραγίστηκε αφού δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Όσοι περίμεναν ότι σε αυτό θα έδινε μια προσωπική εξήγηση για το «λουκέτο» που του επέβαλλαν οι αρχές της πόλης, τον είδαν απλά να κόβει ένα κομμάτι κρέας υπό τους ήχους hip-hop μουσικής. Ο διάσημος σεφ επέλεξε να μην εμφανιστεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Αδειών της Βοστόνης για την απολογία του, επιλέγοντας αντ’ αυτού να στείλει δικηγόρο και ένα team συνεργατών του. Ο Ντένις Κουίλτι που ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει νομικά εμφανίστηκε απολογητικός, ζήτησε συγνώμη και διαβεβαίωσε τα μέλη του Συμβουλίου αδειών ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να τηρήσει τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Κωνσταντίνος Αργυρός: Το ζεϊμπέκικο που αλλάζει την διαδρομή του

Advertisement
Advertisement

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε» είπε «ότι συνεργαζόμαστε αρμονικά με το Συμβούλιο, την Αστυνομία και το Τμήμα Ελέγχου Υπηρεσιών Σίτισης ώστε όλα να λειτουργούν άψογα». Συμπλήρωσε ότι επιθυμεί και ελπίζει όταν καταλαγιάσει όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από την παρουσία του διάσημου πελάτη του στην Βοστόνη η κατάσταση να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.Στην ακρόαση οι μάνατζερ του εστιατορίου είπαν ότι ο Νουσρέτ εξακολουθεί να είναι στην Βοστόνη και απολογήθηκαν για την αποτυχία τους να τηρήσουν τα ενδεδειγμένα μέτρα απόστασης, αλλά και τις παραβιάσεις που αφορούσαν τις εξόδους ασφαλείας του μαγαζιού. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είδαν τον «σεφ του Instagram» να φωτογραφίζεται και να βγάζει selfies έξω από το εστιατόριο με δεκάδες άτομα που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Οι μάνατζερ της επιχείρησης αντέτειναν ότι όταν η αστυνομία τους ζήτησε να ελέγξουν την κατάσταση, έστειλαν υπαλλήλους να ζητήσουν από όσους δεν είχαν κάνει κράτηση να αποχωρήσουν, ενώ τόνισαν ότι είχαν βάλει και αυτοκόλλητα για την τήρηση αποστάσεων. Τέλος ο Κουίλτι είπε ότι το εστιατόριο σχεδίαζε ήδη ένα νέο σχέδιο ασφάλειας και λειτουργίας το οποίο θα υποβληθεί στο Συμβούλιο εντός των ημερών.

Το πήρε το μήνυμα

Μένει να φανεί κατά πόσο ο διάσημος Τούρκος σεφ κατάλαβε πλέον πόσο σοβαρά παίρνουν οι Αμερικανοί το θέμα «εστίαση» την εποχή της πανδημίας. Αυτής που δεν επιτρέπει τραπέζια χωρίς αποστάσεις, παρέες άνω των έξι ατόμων, συνωστισμός στην είσοδο και ουρές ανθρώπων να περιμένουν χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Οι ελεγκτικές αρχές της πόλης σφράγισαν το εστιατόριό του το περασμένο Σάββατο, μετά από λίγες ημέρες λειτουργίας του κρεατοφαγικού εστιατορίου. Ο Τούρκος σεφ που έγινε διάσημος περισσότερο για τον τρόπο που αλατίζει το κρέας και λιγότερο για τις μαγειρικές του ικανότητες επέλεξε την Βοστόνη ως την τρίτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που άνοιξε εστιατόριο.

Ντράζεν Πέτροβιτς:Το ρέκβιεμ για τον «Μότσαρτ» του μπάσκετ που θα ερχόταν στον ΠΑΟ

Advertisement

Είχαν προηγηθεί η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, όπου οι κριτικές ήταν αμφιλεγόμενες, σχεδόν όλες όμως εστίασαν στις εξωφρενικά ακριβές τιμές τους σε μια χώρα όπου το κρέας λατρεύεται και το ψήσιμο του είναι πολλές φορές μια ιεροτελεστία. Η κρυάδα της Βοστόνης ήρθε μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι στην Μύκονο όπου το «Nusret» άνοιξε για δεύτερη σεζόν, αλλά λόγω του κορωνοϊού η κατάσταση ήταν μάλλον υποτονική. Το μαγαζί «μαζεύτηκε» και σε καμία περίπτωση, ειδικά μετά τα μέτρα για την πανδημία, δεν «δίπλωνε» τα τραπέζια του, όταν πέρυσι η αναμονή για μια παρέα, μπορεί να κράταγε ακόμη και μία ώρα. Διαθέτοντας δώδεκα εστιατόρια σε Τουρκία, Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα και ΗΠΑ, ο Νουσρέτ έγινε διάσημος ή όπως υποστηρίζουν πολλοί ένας «σεφ του instagram», λόγω του τρόπου που αλατίζει το κρέας.

Κωνσταντίνος Νιάρχος: Ο πρώτος Έλληνας που πάτησε την κορυφή του Έβερεστ

Μόνο που για να το κάνει αυτό σε μια παρέα, ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι άνω των 3.000 ευρώ ή δολαρίων ώστε οι τυχεροί πελάτες να τον θαυμάσουν σε απόσταση αναπνοής. Κάπως έτσι τον θαύμασαν και οι μοσχίδες σε μια φάρμα του, οι οποίες τον είχαν απέναντί τους υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής λίγες ώρες πριν οδηγηθούν στο σφαγείο, με τον Γκιοκσέ να κρατάει μπαγκέτα και να διευθύνει. Το συγκεκριμένο βίντεο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο Instagram ακόμη και από φανατικούς κρεατοφάγους που δήλωσαν ότι με αυτό που βλέπουν δεν πατήσουν ποτέ ξανά το πόδι τους σε εστιατόριό του.

Advertisement