Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος: Η φυτεία των 10.000.000 ευρώ με τις 13 λίμνες

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος: Η φυτεία των 10.000.000 ευρώ με τις 13 λίμνες

MIRROR

Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος: Η φυτεία των 10.000.000 ευρώ με τις 13 λίμνες

MIRROR

Η απίστευτη εξοχική κατοικία του έλληνα εφοπλιστή στην Νότια Καρολίνα είναι η επιτομή της σικ πολυτέλειας

Advertisement
Advertisement

Τι κι αν ο κύριος Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες εφοπλιστές, είδε το όνομά του να φιγουράρει πριν λίγα χρόνια σε αμερικάνικα και βρετανικά tabloid, εξαιτίας του σεξουαλικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκετο αυτός και η πρώην γραμματέας του. Απτόητος σε ότι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά του ο Γκρέγκορι όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, εντυπωσίασε τον χώρο του real estate, με μια κίνηση που προκάλεσε τότε ποικίλα σχόλια. Απέκτησε πριν δώδεκα χρόνια έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ, την ιστορική φυτεία Medway Plantation, έκτασης εβδομήντα χιλιάδων στρεμμάτων στην Νότια Καρολίνα, μια αχανή ουσιαστικά περιοχή, στην οποία θα μπορούσε άνετα να υπάρχει μια μικρή κωμόπολη!

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται μάλιστα ότι την είχε βάλει στο μάτι εδώ και χρόνια, περιμένοντας απλά την κατάλληλη ευκαιρία για να την αγοράσει, αφού οχτώ χρόνια πριν την «χτυπήσει» η τιμή της άγγιζε τα είκοσι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ!
Περίμενε μέχρι το Αμερικάνικο real estate να εμφανίσει για άλλη μια φορά πτωτικές τάσεις που έριξαν το τελικό τίμημα στα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ, μόνο που ο κύριος Καλλιμανόπουλος κατάφερε να την μειώσει κι άλλο. Οι συζητήσεις των στελεχών του με το μεσιτικό γραφείο που είχε αναλάβει την πώληση της βίλας τελεσφόρησαν και παρόλες τις προσπάθειες το όνομα του νέου ιδιοκτήτη να μείνει μυστικό, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Έτσι έγινε γνωστός ο καινούριος ιδιοκτήτης του ιστορικού μνημείου της Νότιας Καρολίνας, μέσα στην τεράστια έκταση του οποίου μπορεί να κάνει απερίσπαστος ότι θέλει, αφού είναι πλέον ο δικός του ιδιωτικός «παράδεισος».

Οι δεκατρείς λίμνες, οι πισίνες και οι λεωφόροι με τις βελανιδιές

Λένε ότι αν υπάρχει ένα μέρος στην Νότια Καρολίνα που να θυμίζει επίγειο παράδεισο αυτό είναι η Medway Plantation, η φυτεία των εβδομήντα χιλιάδων στρεμμάτων στην Νότια Καρολίνα. Ο Έλληνας εφοπλιστής είναι ο τρίτος μόλις ιδιοκτήτης της από το 1686 μέχρι σήμερα και στα άμεσα σχέδια του είναι να αναβαθμίσει όλες σχεδόν τις εγκαταστάσεις της Medway, που απλώνεται μεγαλόπρεπα σε μια τεράστια έκταση.  Τη φυτεία διατρέχουν δύο λεωφόροι με βελανιδιές, ενώ εκτός από την κύρια κατοικία, υπάρχουν δεκάδες κτίσματα όπως οι κατοικίες του υπηρετικού προσωπικού, οι στάβλοι για τα άλογα του εκάστοτε ιδιοκτήτη, ακόμα και σχολείο για τα παιδιά των εργαζομένων, το οποίο δεν λειτουργεί πια, αφού είναι απομεινάρι άλλων εποχών. Οι κήποι με τα δεκάδες διαφορετικά σχέδια μοιάζουν ατέλειωτοι και χρειάζονται τουλάχιστον δώδεκα κηπουρούς για την περιποίησή τους, ενώ το γκαζόν είναι σχεδόν πανταχού παρόν μέσα στην φυτεία. Αγάλματα, σιντριβάνια και φυσικά το υγρό στοιχείο-υπολογίζεται ότι υπάρχουν δεκατρείς μικρές και μεγάλες λίμνες μέσα στην φυτεία-συμβάλλουν στην δημιουργία ενός τοπίου απίστευτης ομορφιάς.

Τζίνα Αλιμόνου: Κέρδισε την οριστική ανάθεση της επιμέλειας των παιδιών

Advertisement

Υπάρχουν φυσικά εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες για τα ζεστά καλοκαίρια του Αμερικάνικου Νότου, τον οποίο φαίνεται ότι λατρεύει ο κύριος Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος. Στα σχέδιά του για το νέο του απόκτημα περιλαμβάνεται και το κυνήγι, αφού το μέρος φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών και θηραμάτων, ενώ κανείς δεν ξέρει τι διαρρυθμίσεις θα κάνει στην κύρια κατοικία της φυτείας. Άνθρωποι που τον ξέρουν χρόνια εικάζουν ότι δεν θα προβεί σε εντυπωσιακές αλλαγές, θέλοντας να διατηρήσει ακέραιο τον αποικιακό ρυθμό των κτισμάτων, ενώ υπάρχει η σκέψη να μεταφέρει μόνιμα εκεί κάποια έργα τέχνης από την ιδιωτική του συλλογή.

Απόστολος Βακάκης: Έδωσε 3.000.000 ευρώ για το σπίτι του Mr. Dogus στο Κολωνάκι

Advertisement

Μια luxury ζωή

Η κύρια κατοικία διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, πέντε μπάνια, μια τεράστια τραπεζαρία και ένα εξίσου εντυπωσιακό σαλόνι, ενώ υπάρχουν τέσσερα κτίσματα για τους καλεσμένους του εφοπλιστή. Υπάρχει επίσης προβλήτα για μικρά σκάφη και βάρκες, ενώ η φυτεία τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ζήσει πυρετό εργασιών, προκειμένου να είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού να υποδεχθεί την οικογένεια και τους φίλους του κυρίου Καλλιμανόπουλου. Η αχανής Medway Plantation είχε βγει στο σφυρί από το 2004 με αρχική τιμή πώλησης τα είκοσι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως η κατάρρευση της αγοράς του real estate στην Αμερική, λίγα χρόνια αργότερα έριξε αισθητά την τιμή της. Κάπως έτσι ο Έλληνας εφοπλιστής περίμενε υπομονετικά την περαιτέρω πτώση, που τον έχρισε ιδιοκτήτη πληρώνοντας κάτι λιγότερο από τα μισά της αρχικής τιμής της.
Βαδίζοντας ίσως στα χνάρια του παθιασμένου με το κυνήγι Σταύρου Νιάρχου, ο κύριος Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος θα ζήσει μεγάλες στιγμές με τους φίλους του κυνηγώντας μέσα στα εβδομήντα χιλιάδες στρέμματα της φυτείας του. Η αγοραπωλησία έγινε μέσω της εταιρίας συμφερόντων του Trademark Investors, η οποία κατέβαλλε ήδη το τίμημα της αγοράς, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι πάνω από τριάντα άτομα θα απασχολούνται μόνιμα στον παράδεισο της Medway. Τα έξοδα για την ετήσια συντήρηση της ανέρχονται στο ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τον νέο της ιδιοκτήτη, ο οποίος διαθέτει σύμφωνα με πληροφορίες πολυτελείς κατοικίες στην Νέα Υόρκη, ενώ νοικιάζει συχνά βίλες στην Καραϊβική.

Ποιός αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο για 1,86 εκατ. ευρώ;