Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Από την «χρυσή» τουαλέτα και τους glam γάμους στην Τουρκία στα fake news…

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από την «χρυσή» τουαλέτα και τους glam γάμους στην Τουρκία στα fake news…

MIRROR

Από την «χρυσή» τουαλέτα και τους glam γάμους στην Τουρκία στα fake news…

MIRROR

Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τις σπατάλες με κρατικό χρήμα-Η διαδρομή ενός πανεπιστημιακού καιροσκόπου που άφησε το βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ για να εισέλθει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement
Advertisement


Στα μέσα Μαρτίου του 2019, μια σχετικά κρύα μέρα στην Θεσσαλονίκη στήνεται άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο Μετρό της πόλης. Είχε προηγηθεί το Δεκέμβριο έτερη που αφορούσε τα εγκαίνια του σταθμού «Σιντριβάνι» στην οποία είχε δώσει το παρόν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτός που πέρασε μπροστά από τους περίφημους μουσαμάδες-εκδοτήρια έχοντας δίπλα του τον Γιάννη Μυλόπουλο να χαμογελάει έστω και αν δεν ήταν πλέον πρόεδρος της Αττικό Μετρό. Κι αυτή ήταν μια μόνο από τις δημόσιες θέσεις που κέρδισε επάξια ο πάλαι ποτέ γιος μιας αριστοκρατικής οικογένειας Ελλήνων από την Ρωσία, κατά την διάρκεια της περιπετειώδους διαδρομής του στον δημόσιο βίο. Κι αν ήταν σχετικά άγνωστος εκτός πανεπιστημιακού χώρου μέχρι το 2012 έγινε γνωστός στα πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκαν τα έργα και οι ημέρες του ως πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα χτύπησε πάλι με μια ανάρτηση στα social media που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε τέτοιο βαθμό που αναγκάστηκε να την κατεβάσει. Δεν ζήτησε φυσικά συγνώμη για το ατόπημα αυτός ο πρώην γητευτής της πρυτανείας σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας τα έργα και οι ημέρες του οποίου έμειναν αξέχαστα σε όλους.

Ο Έλληνας στρατιωτικός που έζησε “μυστικά” και κατάφερε να στρατολογήσει Τούρκους

Αναρριχόμενος καιροσκόπος
Κάποιοι θυμούνται ακόμη τον Γιάννη Μυλόπουλο με σχετικά πλούσια κόμη τότε, φοιτητή στην συμπρωτεύουσα στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στο πανεπιστήμιο που αργότερα έγραψε την δική του πολύ ξεχωριστή ιστορία. Κουβαλώντας προοδευτικές ιδέες, αλλά χωρίς να είναι ενταγμένος κάπου είχε φιλική σχέση με την μετέπειτα υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ήταν συμφοιτήτριά του. Τον είχε απολαύσει και αυτή ως μουσικό σε ένα από αυτά τα φοιτητικά συγκροτήματα που γεννιούνται και σβήνουν μέσα στο Πολυτεχνείο. Εκεί που ο μετέπειτα πρύτανης γνώρισε και την πρώτη σύζυγό του, η οποία του χάρισε κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου τους δύο παιδιά.  Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο Μυλόπουλος άρχισε να δίνει συχνά το παρόν σε γνωστά πασοκικά στέκια της Θεσσαλονίκης, κυνηγώντας την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην ηγεσία του κόμματος.

Advertisement
Advertisement

Θα την βρει λίγους μήνες μετά το 2004 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται πρόεδρος του κόμματος χάρη στην φίλη του Τίνα Μπιρμπίλη, με την οποία μοιραζόταν τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες.Στις αρχές του 2007 διορίστηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Στην μετωπική σύγκρουση που ακολούθησε μεταξύ των Παπανδρέου-Βενιζέλου ο Μυλόπουλος τάχθηκε με τον δεύτερο, από τον οποίο πήρε αποστάσεις όταν έχασε, χωρίς ποτέ όμως να διαρρήξει τη σχέση τους, ενώ ο Παπανδρέου εικάζεται πως δεν συγχώρησε ποτέ τη στάση του στις εσωκομματικές. Ήδη κάποιοι τον χαρακτηρίζουν αναρριχόμενο καιροσκόπο που πάει με το ρεύμα και αυτούς που επικρατούν, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει, όμως η διαδρομή του τα επόμενα χρόνια μάλλον αποδεικνύει το αντίθετο. Μέχρι και την «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη προσπάθησε να προσεγγίσει αλλά ήταν τέτοια η ένταση των αντιδράσεων στο να είναι κάτι σαν οικοδεσπότης- ομιλητής πριν από τον μεγάλο συνθέτη τον Ιούνιο του 2011 που ανέκρουσε πρύμνα και απεσύρθη στα ιδιαίτερά του της πρυτανείας. Εκεί που φέρεται να μεγαλούργησε κάνοντας πάρτι με τα κονδύλια και το budget του ΑΠΘ, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο Ελληνας που πήρε 90.000.000 ευρώ από τους Κινέζους!

Η χρυσή τουαλέτα των 30.000 ευρώ και ο «χρυσός» γάμος
Αναμφίβολα το πρώτο τη τάξει γεγονός που έκανε διάσημο τον Γιάννη Μυλόπουλο είναι η περιώνυμη πλέον τουαλέτα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου η οποία κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 30.000 ευρώ. Η θύελλα που ξεσηκώθηκε εν μέσω κρίσης για το συγκεκριμένο κονδύλι έφερε τον πρύτανη σε δύσκολη θέση και αυτή δεν θα ήταν η μοναδική φορά. Ο ίδιος αναφερόμενος στο ποσό που δαπανήθηκε για την πρυτανική τουαλέτα, τόνισε δίνοντας την δίκη του εξήγηση ότι δεν υπάρχει τουαλέτα στο γραφείο του! Υποστήριξε ότι τα χρήματα εκταμιεύθηκαν προκειμένου να γίνει ανακατασκευή μέρους στον 7ο όροφο του Κτιρίου της Διοίκησης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται όπως είπε οι υγειονομικοί χώροι του ορόφου, η κουζίνα και ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, καθώς ενώ έγινε αποκατάσταση μέρους του ισογείου του κτιρίου, το οποίο είχε ζημιές από εμπρησμό.

Απόστολος Βακάκης: Έδωσε 3.000.000 ευρώ για το σπίτι του Mr. Dogus στο Κολωνάκι

Αυτό που δεν είπε όμως είναι ότι την στιγμή που υπήρχαν λεφτά για όλα αυτά δεν υπήρχαν για να αποπληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που είχε προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης διαφόρων κτηρίων και υπηρεσιών του ΑΠΘ, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Τα καλύτερα αποκαλυπτήρια ήρθαν στην συνέχεια με αφορμή έναν «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γάμο με κουμπάρο τον τότε πρύτανη, που εμφανίσθηκε να πέρασε τα έξοδα του ταξιδιού του στα ειδικά κονδύλια έρευνας του πανεπιστημίου. Το χαρμόσυνο γεγονός έλαβε χώρα τον Μάϊο του 2012 όταν ο Γιάννης Μυλόπουλος ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη ως κουμπάρος για να παντρέψει τη γραμματέα του στο Πατριαρχείο. Η συγκεκριμένη γαμήλια τελετή της προσωπικής γραμματέως του Ευγενίας Τραϊκάπη στο Φανάρι συζητιόταν ήδη προτού γίνει ως το μείζον κοσμικό event των πρυτανικών αρχών στο ΑΠΘ. Ο ανοιξιάτικος καιρός, οι μυρωδιές της πόλης και η αύρα του Πατριαρχείου έμειναν αξέχαστα σε όλους τους καλεσμένους στο μυστήριο.

Αυτός είναι ο Έλληνας της CIA που “έστησε” το σκάνδαλο των υποκλοπών

Advertisement

Το λιτό όπως αρμόζει σε μια τέτοια περίπτωση προσκλητήριο ανάγραφε ότι ο γάμος θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη στις14.00 μ.μ. της 19ης του μηνός Μαΐου. Κουμπάροι των νεόνυμφων και νονοί του παιδιού τους ήταν ο άμεσος προϊστάμενος της νύφης Γιάννης. Μυλόπουλος και η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, κυρία Ελπίδα Κολοκυθά. Ο γάμος τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα από τον τότε μητροπολίτη Προύσης και σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής . Ελπιδοφόρο που ήταν αναπληρωτής καθηγητή του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με τα έγγραφα της Γραμματείας Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του πανεπιστημίου όπως αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια», τα εισιτήρια και η διαμονή του πρύτανη καλύφθηκαν από ερευνητικά προγράμματα. Επίσης στα ίδια έγγραφα επισυνάπτεται και η δαπάνη εξόφλησης του ταξιδιωτικού γραφείου που οργάνωσε το ταξίδι στο Φανάρι. Το απίστευτο ήταν ότι η σχετική έγκριση πληρωμής του συγκεκριμένου ταξιδιού ύψους 1.642,68 ευρώ εντάχθηκε με δόξα και τιμή στο πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών έχοντας τον πραγματικά ευφάνταστο τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πανδημία
Και να ήταν μόνο αυτό. Ο πρύτανης σύμφωνα με σωρεία δημοσιευμάτων της εποχής ενέκρινε παράνομες πληρωμές στον εαυτό του, τους αντιπρυτάνεις και το προσωπικό του γραφείου του, από χρήματα της Επιτροπής Ερευνών του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με αυτά οι αμοιβές του ιδίου, των αντιπρυτάνεων και των συνεργατών τους άγγιζαν τις 30.000 ευρώ το μήνα και δόθηκαν από τότε που ανέλαβε την πρυτανεία αυτός. Η εφημερίδα Καθημερινή τότε έθεσε το θέμα στον πρύτανη που απάντησε λιτά: «Δεν υπάρχει λόγος να κρύψουμε κάτι. Άλλωστε είμαστε το πρώτο ίδρυμα που παρουσιάσαμε στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία μας στο πρόγραμμα “Διαύγεια”». Η στροφή του από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 τον έχρισε αυτόματα έναν από τους «αγανακτισμένους» που διαδήλωνε στον Λευκό Πύργο.

Από τον Γουλανδρή στην φυλακή…

Advertisement

Πολέμησε λυσσαλέα την παλιά του συμμαθήτρια Άννα Διαμαντοπούλου και τον νόμο για την παιδεία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ασχέτως αν μετά έγινε καθηγητής σε ένα από αυτά! Διορίσθηκε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ3 αλλά όπως λένε γνωστοί και φίλοι ήταν τέτοια η ένταση να «υπηρετήσει» τον cool Αλέξη που το πλήρωσε τελικά με την αποπομπή του. Αιτία; Οι απίστευτες δηλώσεις του κατά του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που δεν άρμοζαν επ’ ουδενί στο αξίωμα που είχε. Μετά ήρθε το Μετρό και οι αλήστου μνήμης φωτογραφίες στην Θεσσαλονίκη με τον Στέλιο Παππά, τον Χρήστο Σπίρτζη και την Κατερίνα Νοτοπούλου μέσα σε ένα βαγόνι.Τότε είχε πει ότι ο πρώτος συρμός μπήκε στις ράγες αλλά από ότι φαίνεται εκεί παραμένει ακόμη ακίνητος, όπως και στο φωτογραφικό ενσταντανέ της τετράδας που μοίραζε χαμόγελα δέκα μέρες μετά τις εκλογές. Έκτοτε καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα για τον πρώην «χρυσό» πρύτανη του ΑΠΘ που επανήλθε με την ανάρτηση για ασθενή που έφυγε χωρίς να κάνει τεστ Covid-19 την οποία λίγη ώρα μετά ενημέρωσε δήθεν ο ΕΟΔΥ ότι είναι θετική.
Μόλις τα «άκουσε» για τα fake news κατέβασε την ανάρτηση χωρίς φυσικά να ζητήσει έστω μια συγνώμη, λέξη που μάλλον δύσκολα την εκφέρει. Προτίμησε να αρθρογραφήσει σε γνωστό για την αγάπη του στον ΣΥΡΙΖΑ site γράφοντας ότι τον έριξε στον λάκκο με τις ύαινες η Νεοδεξιά για να ξεσκίσουν-οι ύαινες-τις σάρκες ενός πολιτικού αντιπάλου που μάχεται για τις ιδέες του.
Κάποιοι που τον ξέρουν καλά και το διάβασαν ακόμη γελάνε…

Ο Έλληνας χαρτοπαίχτης που τίναξε τη μπάνκα στον αέρα