Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Αποκλειστικό: Έλληνες ναυτικοί σώζουν ξένους ναυτικούς…

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Έλληνες ναυτικοί σώζουν ξένους ναυτικούς…

MIRROR

Αποκλειστικό: Έλληνες ναυτικοί σώζουν ξένους ναυτικούς…

MIRROR

Το ελληνικό πλήρωμα περισυνέλεξε τους ξένους ναυτικούς, ενόσω έδιναν μάχη με τα κύματα.

Advertisement
Advertisement

Τη ζωή δεκατεσσάρων ξένων συναδέλφων τους που πάλευαν με τα κύματα στις ακτές της Πορτογαλίας έσωσαν Έλληνες ναυτικοί, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 4/11.

Ο “εφιάλτης” που έζησαν 7 Τούρκοι και ισάριθμοι Γεωργιανοί ναυτικοί άρχισε όταν στο φορτηγό πλοίο τύπου κοντέινερ, στο οποίο επέβαιναν, ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsauto, το κοντέινερ, υπό την ονομασία Southwester, είχε σαλπάρει από το γαλλικό λιμάνι Montoir και έπλεε με προορισμό την ισπανική πόλη Σεβίλλη. Η εκδήλωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε ενώ το πλοίο βρισκόταν στις πορτογαλικές ακτές, κοντά στην πόλη Οπόρτο.

Advertisement
Advertisement

Ο καπετάνιος του πλοίου εξέπεμψε SOS, μια έκκληση για βοήθεια που εισακούστηκε από το ελληνικό φορτηγό πλοίο EM Hydra της εταιρείας Eurobulk Greece, το οποίο παρέκκλινε από την πορεία του, κατευθυνόμενο προς το σημείο.

Κατά τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (1:00 π.μ.) το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου περισυνέλεξε τους ξένους ναυτικούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν να δίνουν μάχη για να διατηρηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας βρισκόμενοι πάνω σε μια σχεδία διάσωσης (lifeart).

Advertisement

Σημειώνεται πως λόγω κακοκαιρίας στην περιοχή, το ξένο πλήρωμα αδυνατούσε να κατεβάσει τις σωστικές λέμβους. Λίγο μετά, μάλιστα, την αποχώρηση του EM Hydra από το σημείο, το Southwester βυθίστηκε.

Το πρώτο αγκυροβόλησε στο πορτογαλικό λιμάνι του Leixões, κοντά στην πόλη του Οπόρτο, με τους 14 ξένους ναυτικούς να είναι καλά στην υγεία τους.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Η Audi επέλεξε την Ελλάδα για την παρουσίαση του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου της

Advertisement

Δεν μπαίνει σε lockdown το αυτοκίνητο

Δυναμική ανανέωση για το Nissan Navara