Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

O Τούρκος που απογείωσε την Mercedes

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Τούρκος που απογείωσε την Mercedes

MIRROR

O Τούρκος που απογείωσε την Mercedes

MIRROR

Μία από τις ελάχιστες ευγενικές και ευχάριστες φυσιογνωμίες στον χώρο του αυτοκινήτου είναι ο πρόεδρος και CEO του ομίλου της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche.

Advertisement
Advertisement

Ο 61χρονος μάνατζερ με την εμφάνιση από τα «Παιχνίδια Μουστάκας» απογειώνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας σε… τρισθεόρατα νούμερα κερδοφορίας, παρά την κρίση που μαστίζει την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τα τελευταία τρία χρόνια. Παράλληλα βλέπει κάθε χρόνο τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να αυξάνονται κατά εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο το 2013 ο Γερμανός από την Κωνσταντινούπολη είδε τις απολαβές του να αυξάνονται κατά 1,2%. Ισως σε κάποιους φανεί μικρό αυτό το ποσοστό. Δεν είναι, όμως, όταν μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, αφού ο Ζέτσε έλαβε 8,25 εκατ. ευρώ μόνο το 2013. Το ποσό αυτό προκύπτει από τον μισθό του, που είναι 2,1 εκατ. ευρώ, συν 6,15 εκατ. ευρώ που έλαβε ως μπόνους σε μία χρονιά.

Αυτά τα ποσά βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι (ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε γερμανική εταιρεία) αφού το 2013 ο ίδιος οδήγησε τη Mercedes-Benz σε κερδοφορία της τάξης των 8,7 δισ. ευρώ, 2,2 δισ. περισσότερα από το 2012. Για τον λόγο αυτόν ο όμιλος Daimler έδωσε πρόσθετο επίδομα 500 ευρώ σε 130.000 υπαλλήλους της και μπόνους 2.541 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο Dieter Zetsche γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1953 στην Κωνσταντινούπολη και είναι επικεφαλής της Mercedes Benz από το 2006. Στην εταιρεία όμως βρίσκεται από το 1976, όταν προσελήφθη στο Τμήμα Ερευνας.

Εχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και έχει διδακτορικό στη Μηχανική. Είναι ένας πολύ προσιτός μάνατζερ, ενώ σε συνομιλία που είχε με τον συντάκτη μας Τάκη Τρακουσέλλη, μεταξύ άλλων, του είχε εκμυστηρευτεί ότι είναι λάτρης της Ελλάδας και της κουζίνας μας.

Advertisement

 

Advertisement