Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Επενδύει στη Simona De Silvestro η Sauber

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επενδύει στη Simona De Silvestro η Sauber

MIRROR

Επενδύει στη Simona De Silvestro η Sauber

MIRROR

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε η Sauber για να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη Simona De Silvestro. Μία συνεργασία… ιδιαίτερη αφού αφορά ένα ρόλο που δεν έχουμε ακούσει έως τώρα, του «προσκείμενου» οδηγού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η 25χρονη Ελβετίδα θα έχει ουσιαστικά ένα πρόγραμμα προετοιμασίας για μελλοντική συμμετοχή στη Formula 1, με στόχο να αποκτήσει σούπερ λισάνς, με ορίζοντα την αγωνιστική σεζόν του 2015. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει δοκιμές στην πίστα, εκτεταμένη παρουσία στον προσομοιωτής της Sauber αλλά και σωματική/ψυχολογική προετοιμασία.

Πάντως η de Silvestro έχει ήδη στο ενεργητικό της αξιοπρόσεκτη παρουσία στα αγωνιστικά δρώμενα. Στα 18 της έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου συμμετείχε στο πρωτάθλημα Formula BMW USA του 2006. Την επόμενη χρονιά και για τρεις σεζόν, ήταν στο θεσμό της Formula Atlantic. Την τελευταία τετραετία αγωνίζεται στη κορυφαία μορφή αγώνων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού, το πρωτάθλημα IndyCar. Το 2010 προκάλεσε αίσθηση καθώς πήρε το βραβείο «Rookie της χρονιάς» στον θρυλικό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης ενώ έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο βάθρο αγώνα IndyCar σε σιρκουί πόλης (και όχι οβάλ).

Advertisement
Advertisement

«Μετά από τέσσερα χρόνια στα IndyCar, φιλοδοξία της Simona είναι να βρεθεί στη Formula 1 το 2015. Τη θεωρούμε πολύ ταλαντούχο οδηγό και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να την εντάξουμε στο δυναμικό μας, ως “προσκείμενη οδηγό” και να την υποστηρίξουμε στην προσπάθεια να τρέξει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού», σχολίασε η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn.

H Monisha Kaltenborn και ο Peter Sauber εμπιστεύτηκαν τη de Silvestro

Από την πλευρά της, η Simona De Silvestro δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην καριέρα μου. Έχω ήδη πετύχει ένα όνειρο ζωής και είμαι πανευτυχής που έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτό το βήμα με μία τόσο σπουδαία ομάδα. Η Sauber έχει κληρονομιά και είναι η μοναδική ελβετική ομάδα στη Formula 1, πράγμα που νομίζω κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την προσπάθειά μου. Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω τη
Monisha Kaltenborn και τον Peter Sauber για την υποστήριξή τους, για την πίστη τους στις ικανότητές μου αλλά και για την ευκαιρία που μου δίνουν. Είμαι ενθουσιασμένη που έχω πλέον αυτή τη μοναδική πλατφόρμα ώστε να προετοιμαστώ κατάλληλα για τη μεγάλη πρόκληση που έχω μπροστά μου».