Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Ο Michael Schumacher όπως θέλουμε να τον θυμόμαστε

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Michael Schumacher όπως θέλουμε να τον θυμόμαστε

MIRROR

Ο Michael Schumacher όπως θέλουμε να τον θυμόμαστε

MIRROR

Ο 45χρονος Γερμανός, που όπως γνωρίζετε δίνει τη δική του προσωπική μάχη, μετα το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, έχει πετύχει ασύλληπτα πράγματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ξεκίνησε να αγωνίζεται στη F1 το 1991 και σταμάτησε στα τέλη του 2012. Σ΄ αυτά τα χρόνια υπάρχει ένα τριετές κενό 2007 – 2008 – 2009.

Έκανε τον πρώτο του αγώνα με τη Jordan και μετέπειτα αγωνίστηκε για την Benetton έως τα τέλη του 1995, μεταπήδησε στη Ferrari το 1996 και αποχώρησε το 2006. Επανήλθε το 2010 με τα χρώματα της Mercedes και αγωνίστηκε 3 χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

Εκκίνησε σε 306 GP, κέρδισε τα 91 απ’ αυτά και ανέβηκε στο βάθρο σε περισσότερα από τα μισά (155 φορές). Από την pole position εκκίνησε 68 φορές και όλοι αυτοί είναι αριθμοί ρεκόρ στην ιστορία της F1.

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά κάθε βήμα της καριέρας του και έχοντας μεταδώσει απευθείας για λογαριασμό της ΕΡΤ και του Alpha τις 70 από τις 91 νίκες του από το 1996 – 2006 μπορώ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να σταθώ σε μερικές αγωνιστικές στιγμές που πραγματικά άφησαν εποχή.  Δεν είναι όλες στιγμές δόξας, είναι όμως χαρακτηριστικές μιας μεγάλης πορείας, μιας μεγάλης καριέρας.

Σπα 1991
Εκεί ξεκίνησαν όλα. Ο 21χρονος Γερμανός λέει ψέματα στον Eddie Jordan ότι ξέρει πολύ καλά την πίστα.  Στην πραγματικότητα την έχει κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο. Ο Βρετανός του δίνει την ευκαιρία ο Schumacher εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του.

Advertisement

Σπα 1992
Ένα χρόνο μετά ο Schumacher σημειώνει εκεί την πρώτη νίκη της καριέρας του. Παρότι εκκινούσε 3ος πίσω από τους Senna και Mansell ( που είχε την pole position) o 22χρονος Γερμανός παίρνει την 1η νίκη της καριέρας του με όχι ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Ίμολα 1994
Ο Schumacher πιέζει ασφυκτικά το Σένα που χάνει τον έλεγχο της Williams στην Ταμπουρέλο, μαζί και τη ζωή του.

Advertisement

Αυστραλία 1994
Ο Hill με το Schumacher διεκδικούν τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο Γερμανός  είναι μπροστά και ο  Βρετανός πίσω του. Ο Schumacher κάνει λάθος, χτυπά εκτός πίστας και επιστρέφοντας ο Hill που αδημονεί να περάσει, εκβιάζει την κίνηση και ο Schumacher παρότι θα μπορούσε δεν αποφεύγει τη σύγκρουση. Ο Schumacher είναι πρωταθλητής για πρώτη φορά.

Ισπανία 1996
Υπό καταρρακτώδη βροχή ο Schumacher που εκκινεί 3ος και χάνει κάποιες θέσεις στο ξεκίνημα κατορθώνει να πάρει την 1η του νίκη για λογαριασμό της Ferrari.

Μόντσα 1996
Ο Schumacher σημειώνει την 1η του νίκη επί Ιταλικού εδάφους. Εκείνη τη μέρα μπαίνει στην καρδιά των τιφόζι.

Advertisement

Χερέθ 1997
Διεκδικεί το πρωτάθλημα με αντίπαλο το Villeneuve. Πέφτει πάνω του για να τον πετάξει εκτός πίστας αλλά η Williams του Καναδού αντέχει. Ξεσηκώνεται μήνι εναντίον του από τους φιλάθλους της F1.

Σπα 1998
Ξεφεύγει από τη δραματική σύγκρουση 13 μονοθεσίων στην εκκίνηση και οδηγεί επικά, μέχρι τη στιγμή που πέφτει πάνω στο Coulthard. Στην πίστα βρέχει καταρρακτωδώς και ο Σκωτσέζος χρόνια μετά παραδέχεται ότι άφησε γκάζι. Αφού αφήσει την τρίτροχη πλέον Ferrari στα πιτ της ομάδας, κατευθύνεται πεζός προς τα πιτ της McLaren για τσαμπουκά.

Σίλβερστον 1999
Τραυματίζεται ύστερα από έξοδο στο Στόου. Σπάει το δεξί του πόδι, κουνά το χέρι ενώ μεταφέρεται με το φορείο σημάδι προς τη γυναίκα του ότι είναι καλά.

Μαλαισία 1999
Επιστρέφει μετά από αποχή μηνών και στη μάχη της pole είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από το δεύτερο, Eddie Irvine επίσης με Ferrari.

Μόντσα 2000
Ξεσπά σε κλάματα στη συνέντευξη Τύπου όταν του αναφέρουν πως ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του Ayrton Senna (41).

Ιαπωνία 2000
Παίρνει τον πρώτο του τίτλο για λογαριασμό της Ferrari μετά από επική μάχη με το Hakkinen στη βρεγμένη Σουζούκα.

Αυστρία 2002
Γιουχαρίσματα στο βάθρο καθώς ο Barrichello τον αφήνει να κερδίσει. Του επιστρέφει τη νίκη στην Ινδιανάπολη χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Ίμολα 2003
Παρασκευή βράδυ μετά τις ελεύθερες δοκιμές μαθαίνει πως η μητέρα του έχει τραυματιστεί σοβαρά πέφτοντας στο μπάνιο. Φεύγει αεροπορικώς για Γερμανία, βρίσκεται στο πλευρό της μέχρι το Σάββατο το πρωί, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, επιστρέφει στην Ίμολα, παίρνει pole position ξαναπάει δίπλα της, η μάνα του καταλήγει, αυτός επιστρέφει Κυριακή στην πίστα κερδίζει και ανεβαίνει στο βάθρο με πένθος στο μανίκι.

Καναδάς 2003
Επική μάχη με τον αδερφό του Ralf που εκκινούσε από την pole position. Ο Michael επικρατεί τελικά.

Μονακό 2006
Παρκάρει τη Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές στη Ρασκάς για να εμποδίσει τον Alonso να βελτιώσει το χρόνο του. Λέει αστείες δικαιολογίες μετά στη συνέντευξη Τύπου. Οι αγωνοδίκες τον τιμωρούν.

Ιταλία 2006
Ανακοινώνει την αποχώρησή του από το θεσμό λίγες στιγμές μετά τη νίκη του μπροστά στους τιφόζι.

Κίνα 2006
Σημειώνει την πρώτη του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα και την τελευταία της καριέρας του.

Ιαπωνία 2006
Χάνει το πρωτάθλημα από τον Alonso γιατί σπάει ο  κινητήρας της Ferrari.

Μονακό 2012
Σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές αλλά δεν εκκινεί από την pole γιατί έχει ποινή 5 θέσεων για σύγκρουση με το Bruno Senna από τον προηγούμενο αγώνα.

Βαλένθια 2012
Ανεβαίνει για τελευταία φορά στην καριέρα του στο βάθρο, έστω και επωφελούμενος από τις εγκαταλείψεις των πρωτοπόρων.