Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Έφυγε ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έφυγε ο Θεόδωρος Βασιλάκης

MIRROR

Έφυγε ο Θεόδωρος Βασιλάκης

MIRROR

Ενας από τους σπουδαιότερους Ελληνες και σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας μας, απεβίωσε, σε ηλικία 78 ετών.

Advertisement
Advertisement


Ο Θεόδωρος Βασιλάκης διέγραψε μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στο χώρο του αυτοκινήτου, αλλά και μέσω της Aegean Airlines στην οποία ήταν βασικός μέτοχος. Πατέρας δύο παιδιών και παππούς έξι εγγονών, έφυγε το βράδυ την Πέμπτης, μετά απο πολυετή μάχη με τον καρκίνο, τον οποίο πολέμησε με αξιοπρέπεια και απόλυτη διακριτικότητα.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Ελλάδας. Κάτω από την επιχειρηματική «ομπρέλα» του Θεόδωρου Βασιλάκη και των γιων του, εκτός της AEGEAN, βρίσκεται η “ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ”, αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων SEAT και SAAB, η Autotechnica S.A.αντιπροσωπεία των εταιριών Hertz, (Audi και Seat στη Βουλγαρία), η “Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ” (Hyundai, KIA) και η “ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ” μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα ( είναι επίσημος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων 14 μακρών: FORD, OPEL, SEAT, VOLVO, HONDA, MITSUBISHI, ALFA ROMEO, FIAT, ABARTH, HYUNDAI, KIA, BMW & MINI).

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας συμμετείχε μετοχικά σε 11 ακόμα εταιρείες, όπως η Πειραιώς Best Leasing ΑΤΕΕ και η Multifin Α.Ε., εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ελλάδα, κλπ.

Advertisement
Advertisement

Σε ανακοίνωση της AEGEAN αναφέρεται: «To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν».

Ο “γίγαντας” των αιθέρων
Τον Μάρτιο του 1999, ιδρύεται η Aegean Airlines και λίγο αργότερα, τον Μάιο, ξεκινά πτήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Την ίδια χρονιά, δρομολογούνται και πτήσεις σε Ρόδο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Κέρκυρα με την παραλαβή του τρίτου αεροσκάφους της εταιρείας.

Η οικογένεια Βασιλάκη δεν έμεινε σε αυτά. Τον Δεκέμβριο του 1999, η Aegean εξαγοράζει την Air Greece και αυξάνει τον στόλο της στα επτά αεροσκάφη. Το 2000, εγκαινιάζει τις γραμμές Μυτιλήνη και Σαντορίνη, ενώ προσθέτει δύο ακόμη αεροσκάφη, φθάνοντας τα εννέα συνολικά. Το 2001, η Aegean υπογράφει συνεργασία με την Cronus Airlines, που προβλέπει πτήσεις κοινών κωδικών, με την Aegean να ρίχνει βάρος στις πτήσεις εσωτερικού και την Cronus στις πτήσεις εξωτερικού και τις ναυλωμένες πτήσεις (τσάρτερ). Στις 28 Οκτωβρίου 2001, η Cronus ενσωματώθηκε πλήρες στην Aegean και τα δρομολόγια εκτελούνταν πλέον με την κοινή (μεταβατική) ονομασία AEGEANCronus Airlines.

Advertisement

Το 2003, εγκαινιάζει στην ελληνική αγορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κράτηση θέσης μέσω Internet. Το 2005 προχωρά στην αγορά αεροσκαφών Airbus Α320 και Α321 και παραλαμβάνει τρία από αυτά το 2007. Ταυτόχρονα, ήδη από το 2005, συνεργάζεται με την γερμανική Lufthansa και έτσι πολλές πτήσεις της A3 και της LH εκτελούνται με κοινούς κωδικούς, όπως και με την TAP Portugal και την Brussels Airlines.

Την 1η Φεβρουαρίου 2014, η Aegean Airlines ανέλαβε όλες τις άγονες γραμμές που χειριζόταν η Olympic Air. Από τις 3 Ιουλίου 2014 η εταιρεία ανήκε στον Θεόδωρο Βασιλάκη (34,17% – 23,6% μέσω της Evertrans Α.Ε. και 9,46% μέσω της Autohellas Α.Ε.), την Alnesco Enterprises Company Limited (9.48%), τη Siana Enterprises Company Limited (9.48%) και τον Κωνσταντακόπουλο Αχιλλέα (6.39%).

Advertisement

 

 

 

Advertisement