Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Susie Wolff: Μία κυρία στο τιμόνι!

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Susie Wolff: Μία κυρία στο τιμόνι!

MIRROR

Susie Wolff: Μία κυρία στο τιμόνι!

MIRROR

Ήταν το μακρινό 1992 όταν μία εκπρόσωπος του θεωρητικά ασθενούς φύλλου συμμετείχε σε επίσημες διαδικασίες ενός Grand Prix της Formula 1. Η γοητευτική Ιταλίδα Giovanna Amati είχε βρεθεί στο τιμόνι μίας Brabham-Judd BT60B στις δοκιμές του GP Βραζιλίας αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Είκοσι-δύο χρόνια μετά, θα δούμε ξανά μία γυναίκα να οδηγεί σε τριήμερο δράσης του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη – αν και οι σύγχρονοι κανονισμοί περιορίζουν το ρόλο της σε 90 λεπτά συμμετοχής στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, χωρίς δυνατότητα παρουσίας στον αγώνα.

Ο λόγος για τη Σκοτσέζα Susie Wolff, «οδηγό εξέλιξης» της ιστορικής βρετανικής ομάδας της Williams που στην τρίτη χρονιά παρουσίασης της εκεί, πήρε… προαγωγή. Ποια είναι όμως η γυναίκα Susie πίσω από την οδηγό Wolff;

Advertisement
Advertisement

Όταν οι φίλες της έπαιζαν με κούκλες, εκείνη έδειχνε τάσεις για… αγορίστικες ασχολίες. Άλλωστε ήταν στα γονίδια της – οι γονείς της γνωρίστηκαν όταν η μαμά πήγαινε στο μαγαζί του μπαμπά για να αγοράσει την πρώτη της μοτοσυκλέτα! Πέρασε την εφηβεία της κάνοντας καρτ, σε διάφορες κατηγορίες στη Μεγάλη Βρετανία, που αποτελεί άλλωστε «μάνα» του ευρωπαϊκού –και όχι μόνο- μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά από 5 χρόνια όπου ξεχώρισε ως η καλύτερη βρετανίδα στον κόσμο των καρτ και έφτασε στο Νο15 του κόσμου, η Wolff μεταπήδησε σε αγώνες μονοθεσίων, τη Formula Renault και στη συνέχεια τη Βρετανική F3. Το 2006 ήρθε η στιγμή που της άλλαξε τη ζωή. Εντάχθηκε στην «οικογένεια» της Mercedes, με την οποία συμμετείχε επί 6 σεζόν στο DTM, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Το καλύτερό της αποτέλεσμα εκεί, ήταν η έβδομη θέση, κατάφερε όμως να πετύχει μία μικρή «νίκη» εκτός πίστας.

Advertisement

Στο περιθώριο των αγώνων, η Susie Stoddart τότε, γνώρισε τον επιχειρηματία Toto Wolff, τον οποίο και παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2011. Στο πρόσωπό του βρήκε τον έρωτα της ζωής της αλλά και τον άνθρωπο που μπορούσε να υλοποιήσει το μεγάλο της όνειρο: να βρεθεί στη Formula 1. Μερικούς μήνες μετά ανακοινώθηκε η πρόσληψη της από τη Williams, της οποίας ο Wolff «τύχαινε» να έχει ένα σημαντικό ποσοστό ιδιοκτησίας.

Advertisement

Περιέργως, όσο ο σύζυγός της ήταν στη βρετανική ομάδα, ο δικός της ρόλος ήταν μάλλον… διακοσμητικός, αφού περισσότερο διάβαζε βιβλία του αγαπημένου της Paulo Coelho, παρά έκανε κάτι σχετικό με την οδήγηση. Πέρυσι που αυτός άλλαξε στρατόπεδο και βρέθηκε στα ηνία της Mercedes AMG, η Susie άρχισε να αποκτά περισσότερες αρμοδιότητες και συμμετείχε μάλιστα στο τεστ νέων οδηγών που έγινε στο Σίλβερστοουν, όπου τα πήγε πολύ καλά.

Φέτος, η 31χρονη Susie θα οδηγήσει στις ελεύθερες δοκιμές δύο Grand Prix (το ένα από αυτά θα είναι το βρετανικό) ενώ θα οδηγήσει τη Williams FW36 και σε μία ημέρα δοκιμών εξέλιξης μέσα στη σεζόν. Όχι κι άσχημα δηλαδή. Με «μέσο» ή χωρίς, είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη εμπλοκή σε ομάδα F1 εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες. Αυτό αρκεί, για να της βγάλουμε το καπέλο…

Advertisement