Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Volvo «ξεφεύγει» σε τεχνολογία

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo «ξεφεύγει» σε τεχνολογία

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η Volvo «ξεφεύγει» σε τεχνολογία

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι Σουηδοί έχουν ένα πλούσιο παρελθόν σε καινοτομίες. Σήμερα η Volvo συνεχίζει πάνω στη συγκεκριμένη στρατηγική και ανακοινώνει πως κάθε μοντέλο της που θα λανσάρεται από το 2019 και μετά θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Τα πάνω-κάτω στην αυτοκίνηση φέρνει η Volvo αποδεικνύοντας ότι εργάζεται αθόρυβα και «διαβάζει» τις μελλοντικές εξελίξεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι Σουηδοί θα λανσάρουν πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάμεσα στο 2019 και το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Τα εν λόγω πέντε μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, ως επιλογές σε όλα τα μοντέλα, κάτι που υλοποιεί μία από τις ευρύτερες ηλεκτρικές γκάμες που προσφέρονται από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν μοντέλα της Volvo χωρίς έναν ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς τα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης σταδιακά θα τίθενται εκτός παραγωγής και θα αντικαθίστανται με μοντέλα στα οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα ενισχύεται με ηλεκτροκίνητες επιλογές.