Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στην Ελλάδα με σαράβαλα και οι άλλοι με supercars…

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα με σαράβαλα και οι άλλοι με supercars…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Στην Ελλάδα με σαράβαλα και οι άλλοι με supercars…

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ενώ στην Ελλάδα βλέπουμε ακόμα στους δρόμους ταλαιπωρημένα περιπολικά 30ετίας με εκατομμύρια χιλιόμετρα στα κοντέρ τους, σε άλλες χώρες τα όργανα της τάξης απολαμβάνουν την ασφάλεια, την ποιότητα και την δύναμη νέων αυτοκινήτων, ακόμα και supercars…

Advertisement
Advertisement

 

Πέρα από την παλαιότητα των περιπολικών μας με τα εκατομμύρια χιλιόμετρα στα κοντέρ τους, είναι συνάμα και κακοσυντηρημένα, ταλαιπωρημένα, ενώ πολλά από αυτά κυκλοφορούν με ακατάλληλα ελαστικά.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν παρθεί ελάχιστα καινούργια περιπολικά, με κυρίως ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως είναι αυτή της Αττικής Οδού, για την τροχαία που κινείται στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.
Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, δεν έχει προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση και αντικατάστασή τους…

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα αυτοί που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους καθημερινά, είναι οι επιβάτες αυτών των σαράβαλων, που δεν είναι άλλοι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι καλούνται μ’ αυτά, να κάνουν καταδιώξεις.

Απο την άλλη, οι περισσότερες χώρες που βρίσκονται σε κανονικότητα, σέβονται πολίτες και εργαζόμενους, φροντίζοντας για την άψογη λειτουργία, αλλά και την άμεση αντικατάσταση του στόλου των περιπολικών, όταν αυτός συμπληρώσει το κύκλο ζωής τους, που δεν ξεπερνά την 5ετία.

Μάλιστα οι περισσότερες… κανονικές χώρες έχουν άλλα περιπολικά για της εντός πόλης περιπολείες (και πολλά ηλεκτρικά) και άλλα για τους Εθνικούς δρόμους και τις καταδιώξεις!

Advertisement

 

Δείτε πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα περιπολικών κατάλληλα για καταδίωξη, που αν μη τι άλλο είναι ζηλευτά…

Advertisement

 

ΑΥΣΤΡΙΑ – PORSCHE 911 TURBO
Δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κάποιος από την επίβλεψει μίας 911 Turbo οποία με τους σχεδόν 540 ίππους της και το ελαφρύ αμαξωμα της, “γεμίζει” τον πίσω καθρέφτη κάθε επίδοξου εγκληματία, όσο και γρήγορο αυτοκίνητο οδηγεί. Φυσικά η Αυστριακή αστυνομία, έχει και άλλα γρήγορα περιπολικά. Εμείς με Xsara…

Advertisement

 

ΑΓΓΛΙΑ: Mitsubishi Lancer EVO X
Οι κομητείες του Essex και του Yorkshire στο Ηνωμένο Βασίλειο έκριναν σκόπιμο να αγοράσουν Mitsubishi Lancer Evo X για τους κορυφαίους αστυνομικούς τους. Σε αυτές τις δύο επαρχίες οι Βρετανοί αστυνομικοί οδηγούν αυτοκίνητα 295 ίππων που κάνουν τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 5,5 δευτερόλεπτα.

 

 

ΙΑΠΩΝΙΑ: Nissan Skyline GT-R (R34)
Η ιαπωνική αστυνομία είναι γνωστό ότι οδηγεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός R35 Nissan GT-R και ενός Mazda RX-7. Αλλά το Nissan Skyline GT-R (R34) είναι αυτό που μας εντυπωσιάζει περισσότερο, το οποίο διαθέτει έναν 2.6 lt turbo κινητήρα.

Nissan-Skyline GT-R-Japan-police-640

 

 

ΙΤΑΛΙΑ: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio οδηγούν ορισμένοι Ιταλοί αστυνομικοί Η συγκεκριμένη διαθέτει έναν twin-turbo V6 κινητήριο που παράγει 500 ίππους.

Alfa Romeo-Giulia Quadrifoglio–Italy-police-640

 

ΙΤΑΛΙΑ: Lamborghini Huracan
Κάποτε η Lamborghini Gallardo χρησιμοποιείται στην Ιταλία από την αστυνομία, αλλά στην πορεία αντικαταστάθηκε από δύο Huracan, οι οποίες εντάχθηκαν στην ιταλική αστυνομική δύναμη. Χρησιμοποιούνται για την περιπολία των αυτοκινητοδρόμων και τα «απλά-κανονικά» αστυνομικά καθήκοντα, αλλά και για τη μεταφορά αίματος και οργάνων υψηλής ταχύτητας. Με κίνηση σε όλους τους τροχούς και με έναν V10 κινητήρα που παράγει 601 ίππους, είναι σίγουρο ότι η μεταφορά θα είναι πραγματικά γρήγορη.
lamborghini-huracan-police-640

 

ΝΤΟΥΠΜΑΪ: Πανδαισία supercars
Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί ο στόλος της αστυνομίας του Ντουμπάι. Έχει ένα τεράστιο στόλο που περιπολεί τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές και χρησιμοποιείται για ειδικές εκδηλώσεις.
Ο στόλος της αστυνομίας του Ντουμπάι περιλαμβάνει αυτοκίνητα όπως Aston Martin One-77, LaFerrari, Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron, Audi R8, BMW i8, Nissan GT-R, Lamborghini Aventador, Chevrolet Camaro SS, Ferrari FF, Mercedes SLS AMG. Όπως καταλαβαίνετε τα αυτοκίνητα είναι πολλά και όλα πολυτελή και γρήγορα.

 

Dubai Police Fleet-640