Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Σημαντικό προβάδισμα για Neuville

Ελλάδα 8:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Τουρκίας: Σημαντικό προβάδισμα για Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Τουρκίας: Σημαντικό προβάδισμα για Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του δεύτερου σκέλους του Ράλι Τουρκίας, που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Ο Βέλγος που είχε κλείσει το πρώτο σκέλος στη δεύτερη θέση, είδε αρχικά τον Sebastien Ogier να κάνει το δύο στα δύο το πρωί αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, όχι απλά πέρασε πρώτος αλλά κατάφερε να χτίσει και διαφορά 33.2 δευτερόλεπτων!

Ο οδηγός της Hyundai Motorsport πήρε τρεις συνεχόμενες ειδικές διαδρομές και στην τελευταία της ημέρας ηττήθηκε μόνο από τον teammate του, τον γερόλυκο Sebastien Loeb. Έτσι άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του από τον Ogier.

Μάλιστα ο Γάλλος έχει άλλο πονοκέφαλο – τον πάλαι ποτέ μεγάλο αντίπαλό του – τον Loeb, με τον οποίο μοιράζονται τη δεύτερη θέση στη γενική. Πάντως, με τους άμεσους ανταγωνιστές του είτε πιο πίσω, είτε εκτός μάχης, ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing δύσκολα θα πάρει περιττά ρίσκα την Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Τέταρτος είναι ο οδηγός που τον ακολουθεί στη βαθμολογία, ο teammate του Elfyn Evans, ενώ το Top-5 συμπληρώνει ένα ακόμα Yaris WRC, αυτό του Kalle Rovanpera. Έπειτα έχουμε τρία Ford Fiesta WRC και όπως έχετε ήδη καταλάβει, πρόκειται για έναν αγώνα-εφιάλτη για τον Ott Tanak.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είδε τις ελπίδες του να υπερασπιστεί το θρόνο του να λιγοστεύουν επικίνδυνα όταν έξι χιλιόμετρα πριν το τέλος της Yeşilbelde, της εναρκτήριας ειδικής της ημέρας, έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20 Coupe (από πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης) και κατέληξε στους θάμνους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

1 Neuville (Hyundai) 1h36m38.6s
2 Loeb (Hyundai) +33.2s
3 Ogier (Toyota) +33.2s
4 Evans (Toyota) +1m00.8s
5 Rovanperä (Toyota) +1m18.8s
6 Suninen (M-Sport Ford) +1m35.0s
7 Lappi (M-Sport Ford) +2m28.0s
8 Greensmith (M-Sport Ford) +3m15.4s
9 Loubet (2C Competition Hyundai) +4m20.4s
10 Kajetanowicz (Škoda) +6m11.5s

neuville-turkey20-hyundai-b1000x600

Advertisement

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ράλι Τουρκίας περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές (σε 2 loop των δύο ΕΔ) που απλώνονται σε 88.74 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης:
Τρομακτικό ατύχημα στο Ράλι Εσθονίας (video)

Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο

Advertisement

Οι τούμπες του Katsuta στο Ράλι Εσθονίας (video)