Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

To πρόγραμμα των δοκιμών του Μουτζέλο

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To πρόγραμμα των δοκιμών του Μουτζέλο

ΑΓΩΝΕΣ

To πρόγραμμα των δοκιμών του Μουτζέλο

ΑΓΩΝΕΣ

Μία-μία οι ομάδες ανακοινώνουν τους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν στις δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν 1-3 Μαΐου στην πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία. Η Ferrari, έχοντας στο μυαλό τα πολλά προβλήματα της F2012 και τη σκληρή προσπάθεια ανάκαμψης, θα έχει στο τιμόνι αποκλειστικά τους επίσημους οδηγούς της. Μάλιστα, τις δύο πρώτες ημέρες το… πρωτοπαλίκαρο της, τον Φερνάντο Αλόνσο και μόνο την τελευταία τον Φελίπε Μάσα.

Advertisement
Advertisement

Βίοι αντίθετοι με το αρχικό πλάνο της McLaren που έχει ανακοινώσει πως στην Ιταλία θα οδηγήσουν μόνο οι δοκιμαστές της, Όλιβερ Τάρβεϊ και Γκάρι Πάφετ. Ωστόσο, μετά την κακή εμφάνιση στο Μπαχρέιν, υπάρχει έντονη φημολογία πως ίσως το πλάνο να αλλάξει και να δούμε και τον Λιούις Χάμιλτον στην πίστα.

Η Lotus θα μοιράσει το τεστ σε τρεις οδηγούς, δίνοντας κατά σειρά την E20 στο δοκιμαστή της, Ζερόμ Ντ’ Αμπρόσιο, στον Κίμι Ράικονεν και τον Ρομέν Γκροζάν. Ίδιο μοτίβο για τη Force India με τους Ζουλς Μπιανκί, Πολ ντι Ρέστα και Νίκο Χούλκενμπεργκ, για τη Williams με τους Βαλτερί Μπότας, Μπρούνο Σένα και Παστόρ Μαλντονάντο αλλά και την Caterham με τους Ροδόλφο Γκονζάλες, Βίταλι Πετρόφ και Χέικι Κοβαλάινεν.

Η Sauber θα δουλέψει τις πρώτες δύο ημέρες με τον Καμούι Κομπαγιάσι και την τελευταία με τον Σέρχιο Πέρες. Η Scuderia Toro Rosso θα κόψει στη μέση το πρόγραμμα για τους Jean-Eric Vergne και Daniel Ricciardo που έχουν από μία ημέρα και μοιράζονται τη δεύτερη. Το ίδιο θα κάνει και η Marussia με τους Charles Pic και Timo Glock.

Advertisement
Advertisement

Η Red Bull Racing και η Mercedes GP κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους ενώ η HRT ανακοίνωσε πως δεν θα λάβει μέρος στις δοκιμές.