NewsAuto.gr
ΑΓΩΝΕΣ

Σκοτώθηκε ο αναβάτης William Dunlop

Ο Ιρλανδός αστέρας των δύο τροχών, William Dunlop, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα  Skerries 100 κοντά στο Δουβλίνο.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο 32χρονος αναβάτης μετρούσε 108 νίκες στην καριέρα του, 4 εκ των οποίων στο North West 200, επτά στο Ulster Grand Prix ενώ είχε και πέντε βάθρα στο TT Isle of Man. Φέτος απουσίαζε από τον θρυλικό αγώνα καθώς δεν είχε αναρρώσει πλήρως από προηγούμενο τραυματισμό αλλά κι επειδή ήθελε να περάσει χρόνο με τη σύντροφό του που διένυε δύσκολη εγκυμοσύνη.

Η επιστροφή του στη δράση έγινε στο Skerries αλλά έχασε τον έλεγχο της Yamaha YZF-R1 στο τούνελ της μήκους 2.9 μιλίων διαδρομής και λίγο μετά το ατύχημα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Πρόκειται για μέλος οικογένειας με πολλές επιτυχίες στους δύο τροχούς, όμως με βαρύ τίμημα. Ο πατέρας του, Robert Dunlop, έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χρόνια κατά τη διάρκεια του North West 200 ενώ ο θείος του, Joey Dunlop, που κατέχει το ρεκόρ των 26 νικών στο TT Isle of Man σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα στην Εσθονία, οκτώ χρόνια νωρίτερα.

Όσο για τον αδερφό του, Michael, φέτος πανηγύρισε για 18η φορά στο ΤΤ αλλά όντας ο μόνος εκ των αναβατών της οικογένειας που είναι ακόμα εν ζωή, ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχίσει να είναι και εν ενεργεία…