Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Χάνει τα πρώτα δοκιμαστικά ο Lorenzo

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Χάνει τα πρώτα δοκιμαστικά ο Lorenzo

NEWSMOTO

MotoGP: Χάνει τα πρώτα δοκιμαστικά ο Lorenzo

NEWSMOTO

Ο Jorge Lorenzo, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Honda στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, θα χάσει τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς, εξαιτίας τραυματισμού στο αριστερό του χέρι που έστειλε τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο χειρουργείο.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, ο Ισπανός τραυματίστηκε στον καρπό του αριστερού του χεριού, κατά τη διάρκεια προπόνησης λίγο έξω από την Βερόνα της Ιταλίας. Οι απαραίτητες εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν σπασμένο σκαφοειδές και η απόφαση του Ισπανού ήταν να μπει στο χειρουργείο για να διορθώσει το πρόβλημα.

Η Honda αναφέρει ότι η επιβάρυνση στην περιοχή από την εγχείρηση ήταν η ελάχιστη δυνατή για το χέρι του πέντε συνολικά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή (τρεις στην μεγάλη κατηγορία MotoGP και δύο στα GP 250), ενώ τοποθετήθηκε και μία βίδα τιτανίου.

Ο Lorenzo παρέμεινε στο νοσοκομείο για την καθιερωμένη 24ωρή παρακολούθηση και έπειτα από την έξοδό του θα αναπαυτεί για μερικές ημέρες ακόμη, πριν ξεκινήσει την φυσιοθεραπεία.

Advertisement
Advertisement

Λόγω του τραυματισμού του ο Ισπανός, μαζί με τους υπεύθυνους της εργοστασιακής ομάδας της Honda, αποφάσισαν να μην λάβει μέρος στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά για το 2019 που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας. Στόχος αυτής της απόφασης είναι ο Lorenzo να επιστρέψει στη δράση με την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση για τις επόμενες επίσημες δοκιμές που θα λάβουν μέρος στις 23-25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Κατάρ.