Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Alfa Romeo Giulietta στο BTCC

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo Giulietta στο BTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Η Alfa Romeo Giulietta στο BTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Θυμάστε την Alfa Romeo Giulietta; Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας εάν την έχετε ξεχάσει. Έχει ήδη παραχθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια και έχει επισκιαστεί εδώ και καιρό τόσο από τη νεότερη (και σαφώς πιο…Alfa) Giulia όσο και από την Stelvio. Αλλά όπως φαίνεται εξακολουθεί να έχει κάποια ζωή ή καλύτερα αρνείται να πεθάνει…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ή τουλάχιστον, μία αγωνιστική ομάδα σκέφτεται να της δώσει το φιλί της ζωής, γι ‘αυτό την μεταφέρει στην πίστα προκειμένου να ανταγωνιστεί στο British Touring Car Championship. Αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Autosport International Show στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της Duo Motorsport και της HMS Racing (γνωστής ως Handy Motorsport), με την υποστήριξη των αντιπροσώπων της Alfa Romeo.

Οι ακριβείς προδιαγραφές δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς του επόμενου πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο 2λιτρος 4κύλινδρος turbo συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac, με την κίνηση να καταλήγει αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Alfa-romeo-giulietta-btcc-tsiro-640

Το ECU προσφέρεται από την Cosworth, ενώ η AP Racing παρέχει το συμπλέκτη, το κιβώτιο και τα φρένα. Το αεροδυναμικό πακέτο είναι αυστηρά μελετημένο και όλο το έργο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι οικονομικά αποδοτικό – αρκετό για να το αναλάβει μια ανεξάρτητη ομάδα.

Έτσι, η BTCC έχει προσελκύσει τόσες διαφορετικές συμμετοχές: Η Giulietta θα το αναδείξει με τις NGTC εκδόσεις των Audi S3, BMW 125i, Ford Focus RS, Honda Civic Type R, MG6, Subaru Levorg, Vauxhall Astra και Volkswagen CC . Πρόκειται για ένα ποικίλο πεδίο, οπότε η Alfa θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορη για να αφήσει το σημάδι της σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο.