Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος Rosberg/Mercedes

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρίαμβος Rosberg/Mercedes

ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος Rosberg/Mercedes

ΑΓΩΝΕΣ

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε στην Κίνα ο Νίκο Ρόζμπεργκ! Εκμεταλλευόμενος τη πρώτη Pole position της καριέρας του, έστριψε πρώτος και στους 56 γύρους του τρίτου αγώνα της χρονιάς διαχειρίστηκε ιδανικά τα ελαστικά του. Πραγματοποιώντας ένα πιτ στοπ λιγότερο από τους άμεσους διώκτες του, κατάφερε να φτάσει με σχετική άνεση στη καρό σημαία, γράφοντας ιστορία!

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός πήρε την παρθενική του νίκη στον 111ο αγώνα του στη φόρμουλα 1, μία επιτυχία πολύ σημαντική και για τη Mercedes GP! Η προηγούμενη νίκη των ασημί βελών ήταν στο μακρινό 1955 και το ιταλικό γκραν πρι, με τον σπουδαίο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα μπορούσε να είχε πετύχει ο Μίκαελ Σουμάχερ που ενώ ακολουθούσε τον Ρόζμπεργκ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν οι μηχανικοί του δεν κούμπωσαν σωστά τον εμπρός δεξί τροχό του μονοθεσίου του.

Παρά την απουσία του 43χρονου, ο Ρόζμπεργκ δεν απειλήθηκε αφού έβρισκε πάντα καθαρό δρόμο μετά τις αλλαγές ελαστικών, σε αντίθεση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι δύο McLaren, με τον Τζένσον Μπάτον να καθυστερεί πίσω από ένα τρενάκι μονοθέσιων μετά το τελευταίο του πιτ στοπ και τον Λιούις Χάμιλτον να πληρώνει την ποινή 5 θέσεων που είχε στην εκκίνηση λόγω αλλαγής κιβωτίου.

Πάντως ο Χάμιλτον, μετά από έναν ακόμα ώριμο αγώνα που ο τερματισμός τον βρήκε στο βάθρο, ηγείται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία. Το ίδιο και η McLaren στους κατασκευαστές, μπροστά από τη Red Bull Racing που μάλλον θα είναι ικανοποιημένη από τις θέσεις των οδηγών της. Οι Μαρκ Γουέμπερ και Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισαν στη 4η και την 5η θέση, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να χάνει μία θέση στο βάθρο όταν η υπέρμετρη φθορά των ελαστικών του στους τελευταίους γύρους, τον έκανε εύκολο θύμα στις επιθέσεις των αντιπάλων του.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο πρόβλημα αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό αντιμετώπισε ο Κίμι Ράικονεν που στους τελευταίους έξι γύρους είδε να χάνεται ότι είχε κτίσει στους πρώτους πενήντα. Έτσι στην έκτη θέση ανέβηκε ο άλλος πιλότος της Lotus, o Ρομέν Γκροζάν, μπροστά από τις δύο Williams, τη Ferrari του Φερνάντο Αλόνσο και τη Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι.

Βαθμολογία Οδηγών:
1. Χάμιλτον 45, 2. Μπάτον 43, 3. Αλόνσο 37, 4. Γουέμπερ 36, 5. Φέτελ 28, 6. Ρόζμπεργκ 25, 7. Πέρεζ 22, 8. Ράικονεν 16, 9. Σένα 14, 10. Κομπαγιάσι

Βαθμολογία Κατασκευαστών:
1. McLaren 88, 2. Red Bull Racing 64, 3. Ferrari 37, 4. Sauber 31, 5. Mercedes 26, 6. Lotus 24, 7. Williams 18, 8. Force India 9, 9. Toro Rosso 6