Live Κίνηση
Περισσότερα
Kia

Kia: Tα νέα SUV της φίρμας

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Tα νέα SUV της φίρμας

Kia

Kia: Tα νέα SUV της φίρμας

Kia

Η νέα εποχή της Kia Motors έχει φέρει την κορεάτικη μάρκα σε ρόλο πρωταγωνιστή σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Όμως ειδικά στα SUV, με τα Stonic και Sportage, βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό, κάτι που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την άφιξη του νέου XCeed.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε όμως τα δύο δημοφιλή crossover αναλυτικά, τι προσφέρουν και γιατί αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για όποιον σκέφτεται να αποκτήσει όχημα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

STONIC    
Πρόκειται για ένα δυναμικό SUV με τολμηρή σχεδίαση, εντυπωσιακές διχρωμίες και off-road εμφάνιση!

Advertisement
Advertisement

Τολμηρό εξωτερικό
Κομψό εξωτερικά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το νέο Kia Stonic ξεχειλίζει από ενέργεια. Οι μπάρες οροφής τονίζουν την SUV ταυτότητα του. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα τύπου Projection διαθέτουν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, αλλά και ξεχωριστούς προβολείς με λειτουργία στροφής. Σε συνδυασμό με τους προβολείς ομίχλης σας επιτρέπουν να δείτε καθαρά το δρόμο στον οποίο θα πατήσουν οι τροχοί, με τις δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 17”.

Απολαυστικό εσωτερικό
Επιλέξτε μεταξύ υφάσματος ή δέρματος για τις επενδύσεις των καθισμάτων – ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σφίξτε στα χέρια σας το D-cut τιμόνι (flat bottom), που είναι ντυμένο με διάτρητο δέρμα. Προκαλέστε το βλέμμα σας με τους trendy χρωματισμούς των διακοσμητικών της καμπίνας και των υπολοίπων λεπτομερειών, όπως των ραφών στα καθίσματα και το τιμόνι.

Advertisement

Δυναμική οδηγική συμπεριφορά
Εξελιγμένο να συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τη σπορ οδική συμπεριφορά, το νέο Kia Stonic διαθέτει ένα γρήγορο, γεμάτο αίσθηση τιμόνι κι ένα στιβαρό πλαίσιο κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής, για κορυφαία ακαμψία με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Νιώστε την ανόθευτη απόλαυση και την αμεσότητα απόκρισης στις εντολές σας, κάθε φορά που βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι του.

Advertisement

Οδηγοκεντρική καμπίνα
Βολευτείτε στην άνετη καμπίνα επιβατών και απολαύστε μια πρωτοποριακή, τεχνολογικά προηγμένη οδηγική εμπειρία. Τα πάντα στρέφονται γύρω σας και όλα τα χειριστήρια βρίσκονται εκεί που τα θέλετε. Η οθόνη προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλους τους επιβάτες. Ένα τόσο μελετημένο και καλό-σχεδιασμένο εσωτερικό, σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε στο μόνο πράγμα που μετράει: την οδήγηση.

Εξαιρετική ευρυχωρία
Το γεγονός ότι το νέο Kia Stonic είναι κομψό και διασκεδαστικό, δε σημαίνει ότι έχουν γίνει χωροταξικές παραχωρήσεις στο σχεδιασμό του. Υπάρχει άφθονος χώρος για να νιώσουν άνετα όλοι οι συνεπιβάτες σας κατά τη διαδρομή. Θέλετε να μεταφέρετε εξοπλισμό; Κανένα πρόβλημα και πάλι. Απλώς ρίξτε τα πίσω καθίσματα (με αναλογία 60:40) και δημιουργείστε έναν μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Advertisement

Ένα με την τεχνολογία
Η εντυπωσιακή οθόνη αφής των 7” είναι το “παράθυρό” σας για τα πάντα – από το ραδιόφωνο έως το σύστημα πλοήγησης. Οι επιβάτες των πίσω θέσεων μπορούν να φορτίσουν τις συσκευές τους στην ειδική για το σκοπό αυτό, θύρα USB.

Δυναμικό από κάθε άποψη
Όταν ζείτε την κάθε σας στιγμή, η δύναμη και η ακρίβεια πρέπει να συμβαδίζουν, και ακριβώς αυτό συμβαίνει όταν είστε πίσω από το τιμόνι του Stonic. Υπάρχουν τέσσερις κινητήρες βενζίνης 1.2lt 84hp, 1.4lt 100hp, 1.0lt Turbo 100hp και 120hp, και δύο κινητήρες ντίζελ 1.6lt 115hp και 136hp, ώστε να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες του καθενός. Όλοι οι κινητήρες παρέχουν κορυφαία ισχύ και οικονομία. Διατίθενται επίσης χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματα 6 σχέσεων ή 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη 7DCT.

Ωδή στην ασφάλεια
Το Stonic εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας στον βασικό και προαιρετικό του εξοπλισμό:
1. Έλεγχος υποβοήθησης εκκίνησης (HAC)
Όταν θέλετε να ξεκινήσετε σε μία ανηφόρα το HAC εμποδίζει τη μετακίνηση προς τα πίσω του αυτοκινήτου σας, δίνοντάς σας χρόνο για να ξεκινήσετε με ασφάλεια.
2. Διαχείριση της ευστάθειας του οχήματος (VSM)
Το VSM συνεργάζεται με το υποβοηθούμενο τιμόνι για να διασφαλιστεί ότι το Stonic παραμένει σταθερό στις στροφές κάτω από όλες τις συνθήκες.
3. Έλεγχος πέδησης σε στροφές (CBC)
Σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε τροχιά όταν στρίβετε, το CBC εφαρμόζει ασύμμετρη δύναμη φρεναρίσματος ξεχωριστά ανα τροχό και πλευρά, πράγμα που αντισταθμίζει τυχόν απώλεια πρόσφυσης, και εξασφαλίζει τη διατήρηση της ιδανικής πορείας.
4. Σύστημα διόρθωσης ροπής (TVBB)
Μια πρόσθετη λειτουργία του ενσωματωμένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας, η νέα τεχνολογία TVBB, σημαίνει ότι το Kia Stonic διατηρεί υψηλότερο βαθμό σταθερότητας και ασφάλειας κατά τη στροφή, ενώ συμβάλλει στη μείωση της υποστροφής στις πιο απότομες στροφές, μεταβάλλοντας τη ροπή που μεταφέρεται στους κινητήριους τροχούς

Υπάρχει όμως και το προαιρετικό πακέτο ADAS που περιλαμβάνει:
1. Σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (RCCW)Όταν κάνετε όπισθεν βγαίνοντας από ένα χώρο στάθμευσης ή ένα δρόμο, το RCCW που βασίζεται σε ραντάρ σας προειδοποιεί αν ανιχνεύει διασταυρούμενη κυκλοφορία στον κάθετο δρόμο που εισέρχεται το όχημά σας.
2.Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCW) Χρησιμοποιώντας ραντάρ για την παρακολούθηση των πλευρών και του πίσω μέρους του οχήματος, το BCW σας ειδοποιεί οπτικοακουστικά για να σας ενημερώσει ότι βρίσκεται κάποιο άλλο οχήμα στο τυφλό σημείο του καθρέπτη σας, εξασφαλίζοντας ευκολότερα και ασφαλέστερα αλλαγές λωρίδας.
3.Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (LKAS)το σύστημα σάς ειδοποιεί αν το όχημά σας αποκλίνει από τη λωρίδα σας χωρίς να έχετε ενεργοποιήσει τα φλας και διορθώνει την πορεία σας, επαναφέροντας το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας.
4.Βοηθός υψηλής σκάλας (HBA) To HBA αντιλαμβάνεται τα φώτα των οχημάτων απέναντί σας και εναλλάσει αυτόματα τους προβολείς σας από τα μεγάλα φώτα στα φώτα πορείας, ώστε να μην ενοχλείτε τους απέναντι οδηγούς.
5.Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού (DAW) Για να αποτρέψει την απόσπαση προσοχής και την οδήγηση με υπνηλία και κούραση, το DAW παρακολουθεί τις ενέργειες του οδηγού και τις κινήσεις του οχήματος. Εάν αισθανθεί ότι η προσοχή σας περιορίζεται, ακούγεται ένας ήχος και εμφανίζεται προειδοποίηση στην οθόνη του πίνακα ελέγχου.
6.Σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (FCA) Συνδυάζοντας τα δεδομένα από ραντάρ και κάμερα, το FCA ενεργοποιεί τα φρένα όταν ανιχνεύει ξαφνικό φρενάρισμα από αυτοκίνητο μπροστά και μπορεί να σταματήσει τελείως από ταχύτητες μέχρι 60 km / h. Εάν το FCA ανιχνεύσει έναν πεζό μπροστά, σας προειδοποιεί. Αν δεν ανταποκριθείτε, θα φρενάρει για να αποφύγετε την πρόσκρουση, ή να μετριάσει τις συνέπειες της.

SPORTAGE
Αν όμως εκτός από στιλ θέλετε και επιπλέον δυνατότητες, θέλετε επιπλέον χώρους, χωρίς όμως συμβιβασμούς στα κάλλη του οχήματός σας, υπάρχει η επιλογή του Sportage.

Επιβλητικό στιλ SUV
Από το καπό στο πορτ-μπαγκάζ, το νέο Kia Sportage μπορεί να υπερηφανεύεται για τα χαρακτηριστικά SUV που διαθέτει. Όπως οι ψηλά τοποθετημένοι full led προβολείς και τη χαμηλή, πλατιά μάσκα που χαρίζει στο εμπρός μέρος επιβλητική εμφάνιση και αίσθηση σταθερότητας. Γραμμές που σαρώνουν και χαρακτηριστικές ακμές, δημιουργούν ένα δυναμικό προφίλ. Στο πίσω μέρος, οι σαφείς γραμμές και το ομαλό αμάξωμα συναντούν τα εντυπωσιακά φώτα.

Έξυπνη τεχνολογία ασφαλείας
Οι τεχνολογίες DRIVE WiSE της Kia βοηθούν στον περιορισμό των κινδύνων που εμφανίζονται κατά την οδήγηση στους γεμάτους κίνηση δρόμους, κάνοντας τις διαδρομές πιο ασφαλείς και πιο χαλαρές.1 Με λιγότερο άγχος και ταλαιπωρία, μπορείτε να απολαύσετε την οδήγηση με το νέο σας Kia Sportage.

Υπηρεσίες συνδεσιμότητας Kia
Οι Υπηρεσίες Συνδεσιμότητας της Kia σε συνεργασία με τις TomTom Live services σας δίνουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις κάμερες καταγραφής ταχύτητας, τον καιρό, την κίνηση κ.α.

Προηγμένες δυνατότητες SUV
Εκτός δρόμου κι εκτός ορίων – απολαύστε την πλήρη ελευθερία και τον έλεγχο όπου και αν πάτε, με το Kia Sportage. Προηγμένες δυνατότητες SUV με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ελέγχουν συνεχώς τις συνθήκες οδήγησης ώστε να διατηρούν την πρόσφυση σε τραχείς, χαλαρές ή ολισθηρές επιφάνειες. Επιπλέον, σας βοηθούν στη βελτίωση της πλευρικής σταθερότητας στις στροφές.

Κινητήρες νέας γενιάς
Το νέο Kia Sportage εφοδιάζεται με σύγχρονους, δυναμικούς και «έξυπνους» σε τεχνολογία κινητήρες. Ανάμεσά τους ο 1.6 T-GDi βενζίνης και οι νέοι 1.6 CRDi – 2.0 CRDi Diesel Hybrid.

Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη
Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα των αυτόματων και των μηχανικών κιβωτίων ταχυτήτων, με το σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη. Καλύτερη και πιο ομαλή επιτάχυνση, βελτιωμένη ευελιξία και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου είναι πλέον εφικτά. Τα χειριστήρια πίσω από το τιμόνι αφήνουν μία αγωνιστική αίσθηση στα δάχτυλά σας.

 

XCEED
Με το νέο XCeed η Kia μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της μικρομεσαίας κατηγορίας των SUV, συμπληρώνοντας ιδανικά τη γκάμα. Για το νέο μοντέλο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.