Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το σπορ κουπέ της Yamaha

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το σπορ κουπέ της Yamaha

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το σπορ κουπέ της Yamaha

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πολυαναμενόμενο πρωτότυπο της Yamaha, αποκαλύφθηκε στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο και έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η ιαπωνική μάρκα έως τώρα, εκτός από τις μοτοσυκλέτες έχει εμπλακεί στην εξέλιξη μοντέλων όπως το Toyota 2000 GT του 1967 ή κινητήρων όπως ο 4.0lt V8 της Volvo. Όμως για πρώτη φορά μπήκε για τα καλά σε… τετράτροχα χωράφια και φαίνεται πως μάλλον άργησε κιόλας!

Το όνομά του είναι Sports Ride Concept, είναι διθέσιο και έχει επωφεληθεί της ευφυΐας του Gordon Murray- του ανθρώπου που σχεδίασε τη θρυλική F1 της McLaren Automotive. Ωστόσο όχι στον τομέα του σχεδιασμού αλλά στη χρήση του iStream, μίας μεθόδου κατασκευής που σύστησε ο Βρετανός και πλέον έχει περάσει σε… άλλο στάδιο χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως το συνολικό βάρος του οχήματος, εκτιμάται πως είναι γύρω στα 750 κιλά!

Advertisement
Advertisement

Yamaha-Sports-Ride-Concept-15-g640

Ίσως γνωρίζετε πως οι δύο πλευρές έχουν εδώ και καιρό ανακοινώσει τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενός οχήματος πόλης, με την υπογραφή του Murray και όνομα… Motiv. Το είδαμε σε πρωτότυπη μορφή κι αναμένεται να το δούμε τα επόμενα χρόνια να μπαίνει και στη γραμμή παραγωγής.

Yamaha-Sports-Ride-Concept-15-f640

Advertisement

Τώρα πάνε κι ένα βήμα παραπέρα, με ένα σπορ μοντέλο που χρειάστηκε πέντε μήνες για να δημιουργηθεί. Ο άνθρωπος που το σχεδίασε, ο Dezi Nagaya, επηρεάστηκε από τις μοτοσυκλέτες της Yamaha κι έφτασε σε αυτό το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όσο για τον κινητήρα, ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την ιαπωνική εταιρεία, αν και το πιθανότερο είναι να δούμε ένα 3κύλινδρο 1000άρη κινητήρα.

Yamaha-Sports-Ride-Concept-15-c640

Advertisement

Φυσικά μη ξεχνάμε ότι προς το παρόν, έχουμε απλά ένα πρωτότυπο. Το αν η Yamaha θα αποφασίσει να μπει επίσημα στον στίβο των τεσσάρων τροχών, μένει να αποδειχθεί στην πορεία…

Yamaha-Sports-Ride-Concept-15-d640