Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αποκάλυψη για το Citroen C3 Aircross

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Αποκάλυψη για το Citroen C3 Aircross

ΝΕΑ

Video: Αποκάλυψη για το Citroen C3 Aircross

ΝΕΑ

H γαλλική φίρμα αποκαλύπτει επίσημα το νέο μικρό crossover μοντέλο της. Το Citroen C3 Aircross έρχεται να αντικαταστήσει τo C3 Picasso που ανήκε στην κατηγορία των MPV.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το C3 Aircross έκανε την πρώτη του εμφάνιση σαν πρωτότυπο μοντέλο στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και σήμερα η γαλλική φίρμα μας παρουσιάζει την τελική έκδοση παραγωγής. Όπως μπορούμε να δούμε και από τις σχετικές εικόνες, το νέο μικρό crossover της Citroen διατηρεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το concept αλλά και τη νέα γενιά του C3.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, έχουμε να κάνουμε με ένα αμάξωμα με έντονες καμπύλες και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες. Κυρίαρχο ρόλο στη σχεδίαση παίζουν και πάλι τα Airbumps που είδαμε για πρώτη φορά στο C4 Cactus.

H Citroen έχει δώσει μεγάλη έμφαση στις επιλογές εξατομίκευσης του μοντέλου και έτσι θα το προσφέρει σε 90 διαφορετικούς εξωτερικούς συνδυασμούς. Πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης θα υπάρχουν για το εσωτερικού του C3 Aircross, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το μοντέλο θα προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του (το μήκους 4,15 μέτρων αμάξωμα έχει χώρο αποσκευών 410 λίτρων ενώ το πάτωμα είναι επίπεδο στο πίσω μέρος ώστε να διευκολύνει τους πίσω επιβάτες).Citroe-C3-Aircross-120

Στο εσωτερικό τώρα, η εικόνα είναι γνώριμη από το νέο C3 και ο κατάλογος εξοπλισμού περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Παράλληλα, το σύστημα Grip Control που εξοπλίζει το γαλλικό αυτοκίνητο θα βοηθά τον οδηγό σε εκτός δρόμου κομμάτια.

Advertisement

Citroe-C3-Aircross-640a

Τέλος, η γκάμα κινητήρων του νέου C3 Aircross είναι ίδια με εκείνη του C3 και έτσι στη βάση συναντούμε και πάλι τον PureTech βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων με τους 82 ίππους.

Advertisement

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ισπανία και το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται από το Φθινόπωρο.

Δείτε το πρώτο video της παρουσίασης:

Advertisement