Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανεώθηκε και έγινε και ST το Ford Edge

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεώθηκε και έγινε και ST το Ford Edge

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανεώθηκε και έγινε και ST το Ford Edge

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μας είχε προϊδεάσει η Ford με το πολύ ενδιαφέρον teaser video που έχουμε ήδη μοιραστεί μαζί σας όπου o Ben Collins (a.k.a. The Stig) ετοιμαζόταν να οδηγήσει ένα νέο ST. Τώρα, μας αποκάλυψε ακριβώς και τι θα οδηγούσε ο Βρετανός!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η μάρκα με το οβάλ σήμα διευρύνει λοιπόν τις ανησυχίες της, τοποθετώντας το λογότυπο ST (με ότι αυτό συνεπάγεται) και στα SUV της, αρχής γενομένης από το Edge. Εξέλιξη λογική αν αναλογιστεί κανείς πως για τη Ford το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά σε ότι αφορούσε σε πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το Edge λοιπόν ανανεώνεται γενικώς. Με νέο «πρόσωπο» που περιλαμβάνει διαφοροποιήσεις στη γρίλια και το σχεδιασμό του καπό αλλά και στάνταρ LED προβολείς, καθώς και πινελιές σχεδιαστικής αλλαγής στο πίσω μέρος όπως το μαύρο πλαίσιο κάτω από το τζάμι της πίσω θύρας.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, με περισσότερα συστήματα ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό (Pre-Collision assist, Forward Collision Warning, Lane Keep Assist, Blind Sport Monitoring κ.α.). Αναβάθμιση έχουμε και κάτω από το καπό, αφού ο 2λιτρος Turbo κινητήρας του αποδίδει πλέον 250 άλογα ενώ συνεργάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Ford-Edge-ST-b640

Όσο για την ST έκδοση, όλα είναι προφανώς πιο extreme. Το σχετικό λογότυπο είναι τοποθετημένο σε εμφανή σημεία, ο πίσω προφυλακτήρας έχει διαφορετική σχεδίαση και ακροβολισμένες απολήξεις εξατμίσεων, διαφοροποιημένα καθίσματα, στάνταρ τετρακίνηση, νέα φρένα, ανάρτηση και φυσικά έναν ακόμα πιο ισχυρό κινητήρα. Το Edge ST λοιπόν παίρνει ώθηση από V6 BiTurbo κινητήρα απόδοσης 2.7 lt που προσφέρει 335 άλογα και 52.5 kgm ροπής.

Advertisement

Ford-Edge-ST-c640

Περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον να δούμε πότε και με ποια μορφή θα έρθει η επέκταση των μοντέλων ST και στα υπόλοιπα SUV της Ford.

Advertisement

Ford-Edge-ST-d640tallFord-Edge-ST-e640tall