Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

911 Speedster Concept, η Porsche… έκπληξη (video)

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

911 Speedster Concept, η Porsche… έκπληξη (video)

ΝΕΑ

911 Speedster Concept, η Porsche… έκπληξη (video)

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας, η Porsche αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους λάτρεις της μάρκας, παρουσιάζοντας την 911 Speedster Concept!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Δεν πρόκειται για ένα πρωτότυπο που να διαφοροποιείται σημαντικά από τις σχεδιαστικές αρχές της γερμανικής μάρκας – κάθε άλλο. Η Porsche έκανε λόγο για πρωτότυπο που δίνει μία πρόγευση για μοντέλο που ενδεχομένως να μπει σύντομα στην παραγωγή, όχι όμως πριν το 2019.

Αντλεί έμπνευση από την θρυλική 356 A Carrera 1500 Speedster του 1956, φέρει τον… εορταστικό αριθμό 70 στις πόρτες ενώ το όνομα της Porsche βρίσκεται στο κάτω τους μέρος. To παρμπρίζ είναι πιο κεκλιμένο απ’ ότι συνήθως στις 911 και τα πλευρικά παράθυρα, είναι αντίστοιχα πιο μικρά.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος αίσθηση προκαλεί το φτιαγμένο από ανθρακονήματα κάλυμμα «double bubble» ενώ αντί για μαλακή οροφή η Porsche έχει επιλέξει τη λύση ενός αφαιρούμενου καλύμματος.

Μιας κι αυτό το πρωτότυπο αποτελεί φόρο τιμής στην ένδοξη αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας, το εσωτερικό είναι σπαρτιάτικο. Χωρίς ηχοσύστημα, χωρίς κλιματισμό, χωρίς σύστημα πλοήγησης. Μόνο τα βασικά.

Porsche-911-Speedster-Concept-i640

Advertisement

Τα καθίσματα είναι (όπως και το καπό και τα φτερά) από ανθρακονήματα και «ντυμένα» με δέρμα Cognac το οποίο συναντάμε και στ εσωτερικό των θυρών. Τέλος, μία ακόμα ιδιαίτερη πινελιά είναι η τοποθέτηση της τάπας του ρεζερβουάρ στο μέσο του εμπρός καπό, λύση που όμως και οι καθρέφτες «φωνάζει» 50s.

Τέλος, καθώς όπως τονίζει η Porsche το σασί που χρησιμοποιείται είναι αυτό της 911 GT3, η 911 Speedster Concept παίρνει ώθηση από τον ίδιο flat-six κινητήρα απόδοσης 500 αλόγων.

Advertisement

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…