Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Hyundai ΗΒ20 για τη Βραζιλία

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hyundai ΗΒ20 για τη Βραζιλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Hyundai ΗΒ20 για τη Βραζιλία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επίσημο σκίτσο του HB20 που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai δείχνει ότι το 5θυρο σουπερμίνι είναι πιστό στη σχεδιαστική γλώσσα «Fluidic Sculpture» της κορεάτικης εταιρείας. Το «HB» σημαίνει «Hyundai Brazil» και το «20» παραπέμπει στο μέγεθος της πλατφόρμας, αποτελώντας δηλαδή το «αδελφάκι» του ευρωπαϊκού i20.

Advertisement
Advertisement

Το ΗΒ20 θα κατασκευάζεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο στο εργοστάσιο της Piracicaba, κοντά στο Σάο Πάολο, αποκλειστικά για την τοπική αγορά. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν τον Οκτώβριο, με κινητήρες 1.0 και 1.6, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν διπλό καύσιμο (βενζίνη και υγραέριο). Ο δεύτερος θα συνδυάζεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο. Μέσα στο 2013, η οικογένεια του HB20 θα υποδεχθεί άλλα δύο μέλη: το sedan και ένα crossover. Ίσως το τελευταίο αποτελεί ένδειξη ότι οι Κορεάτες προτίθενται να εισέλθουν και στην ευρωπαϊκή αγορά των compact SUV, μία κατηγορία με ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην ήπειρό μας.

Στο εργοστάσιο της Hyundai στη Βραζιλία απασχολούνται περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι, αριθμός που θα διπλασιαστεί το 2013. Η επένδυση στη μονάδα παραγωγής, εμβαδού 69.000 m2, ανήλθε σε 600 εκατ. δολάρια. Η Βραζιλία είναι η έβδομη χώρα (εκτός Κορέας) που φιλοξενεί εργοστάσιο της Hyundai.