Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πειραματίζεται με το Q3 η Audi

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πειραματίζεται με το Q3 η Audi

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πειραματίζεται με το Q3 η Audi

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην έκθεση του Πεκίνου η Audi παρουσίασε για πρώτη φορά το γρήγορο RS Q3 και το Q3 jinlong yufeng με αποδέκτη τους surfers. Πλέον με το επίσης πρωτότυπο Q3 red track θέλει να… καλοπιάσει και τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Η παγκόσμια πρώτη του concept SUV θα γίνει στην Αυστρία στις 16 Μαΐου, στην έκθεση Worthersee Tour. Εκεί θα κάνουν ευρωπαϊκή πρεμιέρα και τα άλλα δύο πρωτότυπα της Audi.

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q3 red track απευθύνεται στους φανατικούς των χειμερινών σπορ. Φέρει στην οροφή του δύο ζευγάρια πέδιλα του σκι, κατασκευασμένα από πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα. Στο χώρο των αποσκευών είναι αποθηκευμένοι δύο φακοί και ένα θερμός. Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί στο αμάξωμα ενώ κάνει αισθητή την παρουσία του και στην καμπίνα των επιβατών. Όμορφη λεπτομέρεια η παρουσία δύο φώτων LED στη ράγα οροφής, ενώ οι δύο απολήξεις της εξάτμισης είναι ενσωματωμένες στο διαχύτη.

Και σε αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή του Q3 έχει επιλεγεί ο 5κύλινδρος TFSI των 2,5 lt. Σε αυτήν την περίπτωση αποδίδει 340 PS και 45,9 kgm ροπής. Το Q3 red track επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 5,4 sec ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 263 km/h. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του 7τάχυτου S tronic. Όπως στο Q3 jinlong yufeng έτσι και εδώ οι τροχοί είναι 20 ιντσών και πατούν σε ελαστικά off-road διαστάσεων 255/45. Ομοίως, τα μετατρόχια είναι μεγαλύτερα κατά 40 mm σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 30 mm.

Παράλληλα με τις τρεις παραλλαγές του compact SUV, η Audi θα παρουσιάσει και το πρωτότυπο ηλεκτρικό ποδήλατο Worthersee. Με ανθρακονημάτινο πλαίσιο, το e-bike ζυγίζει μόλις 21 kg. Τον πίσω τροχό (26 ιντσών) κινεί μία αλυσίδα με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει μέγιστη ροπή 25,5 kgm και μέγιστη ισχύ 2,3 kW (λίγο περισσότερο από 3 PS). Για την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου (βάρους 5 kg) απαιτείται χρόνος 2,5 ωρών. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 προγράμματα, από αποκλειστική χρήση των πεντάλ έως χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα. Η τελική ταχύτητα (με χρήση και των δύο) φθάνει τα 80 km/h και η εμβέλεια τα 70 km.[nggallery id=97]

Advertisement
Advertisement