Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Stelvio των 510 ίππων

Ελλάδα 0:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Stelvio των 510 ίππων

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Stelvio των 510 ίππων

ΑΓΟΡΑ

Ξεκίνησε η διάθεση της νέας Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στην αγορά της χώρας, παράλληλα με τη διάθεσή της σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγοράς, με το νέο ιταλικό super SUV να προσφέρει ισχύ 510 ίππων και εκρηκτικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio βασίζεται πάνω στο γνωστό μας μεσαίο SUV της Alfa Romeo όμως εφοδιάζεται με τον αλουμινένιο 2.9 λίτρων κινητήρα βενζίνης V6 BiTurbo της ιταλικής φίρμας, στην κατασκευή του οποίου έχει εμπλακεί και η Ferrari. Η μέγιστη ονομαστική της απόδοση είναι 510 ίπποι στις 6.500 σ.α.λ. και η ροπή αγγίζει τα 600 Nm από τις 2.500 έως τις 5.000 σ.α.λ.

Σε συνδυασμό με το ειδικά ρυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, αλλά και την τετρακίνηση Q4, η νέα Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι σε θέση να πετύχει χρόνο στο 0-100 χλμ./ώρα μόλις 3,8 δευτερολέπτων, με τελική ταχύτητα 283 χλμ./ώρα.

Χαρακτηριστικό άλλωστε της απόδοσης, αλλά και του στησίματος της Stelvio Quadrifoglio, αποτελεί και το γεγονός ότι ήδη η δημιουργία της Alfa Romeo έχει καταφέρει να σημειώσει ρεκόρ στο Nürburgring για SUV, πετυχαίνοντας χρόνο 7 λεπτών και 51.7 δευτερόλεπτων.

Advertisement
Advertisement

Ο βασικός εξοπλισμός της Stelvio Quadrifoglio είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εισαγωγές αέρα στο καπό, αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες, 20άρες ζάντες αλουμινίου, μαύρες δαγκάνες φρένων, καθώς και πίσω διαχύτη με τετραπλή απόληξη της εξάτμισης με ειδικό ήχο.

Εσωτερικά ξεχωρίζουν τα δερμάτινα/αλκαντάρα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού 6-ρυθμίσεων με αφρώδες υλικό στο κέντρο, το σπορ δερμάτινο τιμόνι, το ταμπλό από ανθρακονήματα και η έγχρωμη οθόνη 7” TFT υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον, στάνταρ διατίθενται η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές πλέγματος και οι εμπρός/πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ στα diesel: Alfa Romeo Stelvio vs Jaguar F-Peace vs Volvo X60 – Ποιος είναι ο νικητής; Η απάντηση την Κυριακή στο περιοδικό CAR που κυκλοφορεί ΔΩΡΕΑΝ με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Advertisement

car-v-IN-ARTICLE-CAR-1

 

Advertisement

Οι παραγγελίες για τη Stelvio Quadrifoglio μόλις άνοιξαν και η κορυφαία έκδοση του ταχύτερου SUV θα προσφέρεται, όπως όλη η γκάμα της Stelvio, με 5 χρόνια εγγύηση, οδική βοήθεια και χρηματοδότηση. Ως προς την τιμή της, το κόστος έχει οριστεί στα 130.000 ευρώ.

Stelvio Quadrifoglio new 640

 

Advertisement