Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Καινούργιο αυτοκίνητο με 8.500€;

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καινούργιο αυτοκίνητο με 8.500€;

ΑΓΟΡΑ

Καινούργιο αυτοκίνητο με 8.500€;

ΑΓΟΡΑ

Ενώ πολλοί αγοραστές αναζητούν ένα «μικρό και οικονομικό αυτοκινητάκι» στρέφονται σε διάφορες μάντρες μεταχειρισμένων αναζητώντας το επόμενο αυτοκίνητο που θα κινεί αυτούς και τις οικογένειές τους…

Advertisement
Advertisement

Ως αποτέλεσμα είναι να πέφτουν θύματα εξαπάτησης από κάποιους κακούς εμπόρους, που προμηθεύονται ιδιαίτερα οικονομικά για αυτούς, αυτοκίνητα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, τα οποία πολύ εύκολα κατεβάζουν στο επίπεδο που πιστεύουν ότι θα μοσχοπουλήσουν στον Έλληνα «σχεδόν σαν καινούργιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Και όμως σήμερα στην Ελληνική αγορά υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα τα οποία πλησιάζουν τις τιμές ενός μεταχειρισμένου. Για παράδειγμα το SEAT Mii του οποίου η τιμή ξεκινάει από τα 8.540€, καινούργιο: με τον χιλιάρι κινητήρα των 60 ίππων, και κατανάλωση επιπέδου diesel (4,4lt/100km). Με 5 αστέρια στις δοκιμές crash test του EuroNCAP και εγγύηση δύο ετών από την SEAT.

Σε ακόμα μεγαλύτερη κατηγορία για παράδειγμα το DACIA Sandero με τον χιλιάρι κινητήρα της Renault, απόδοσης 75 ίππων και με κατανάλωση 5,2lt/100km. Το αυτοκίνητο αυτό κοστίζει 9.450€, καινούργιο, με 5 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια

Advertisement
Advertisement

Το Mii αλλά και το Sandero είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα καινούργιων αυτοκινήτων, που έχουν -σχεδόν- την τιμή ενός μεταχειρισμένου 6 ετών, του οποίου μάλιστα μπορεί να μην ξέρει ο αγοραστής πόσα είναι τα πραγματικά του χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΓΥΡΙΣΜEΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ – ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Και όμως υπάρχουν πολλές προσφορές για πολλά καινούργια αυτοκίνητα στην Ελληνική αγορά, των οποίων η τιμή είναι πολύ κοντά σε αυτή κάποιων μεταχειρισμένων 5 ετών και πίσω.

Αρκεί να κάνουμε την ανάλογη έρευνα αγοράς – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Δυστυχώς το Ελληνικό Κράτος δεν μπορεί να μας προστατεύσει από τους επιτήδειους που πλουτίζουν μέσα στην κρίση, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη αναζήτησης ενός «μικρούς και φθηνού diesel».

Advertisement

Ας αυτο-προστατευτούμε λοιπόν, μένοντας συνέχεια ενημερωμένοι…