Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

H Bridgestone παρουσιάζει το πρώτο ελαστικό τουρισμού για όλες τις εποχές

Ελλάδα 6:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bridgestone παρουσιάζει το πρώτο ελαστικό τουρισμού για όλες τις εποχές

Car Gadget

H Bridgestone παρουσιάζει το πρώτο ελαστικό τουρισμού για όλες τις εποχές

Car Gadget

Η Bridgestone, παρουσιάζει το Weather Control A005, το ελαστικό για όλες τις εποχές που δίνει στους οδηγούς τον έλεγχο για ασφαλείς διαδρομές και ταξίδια, ανεξάρτητα από την εποχή.

Advertisement
Advertisement

 

Από τις στροφές στον αυτοκινητόδρομο μέχρι το απότομο φρενάρισμα στην πόλη, το Weather Control A005 προσφέρει πολύ καλό έλεγχο σε διάφορες καιρικές συνθήκες, ειδικά στον βρεγμένο δρόμο – που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική συνθήκη από τους Ευρωπαίους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Η Bridgestone σχεδίασε το Weather Control A005 με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών που αναζητούν άνεση και ασφάλεια όλο το χρόνο. «Για τους οδηγούς που θέλουν να διατηρούν τον έλεγχο, με τα ίδια ελαστικά, όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από ηλιοφάνεια, βροχή ή περιστασιακό χιόνι,.

“Θέλαμε να σχεδιάσουμε ένα ελαστικό παντός καιρού με το οποίο να μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια τους. «Αυτό είναι που επιτύχαμε με το Bridgestone Weather Control A005 », εξηγεί ο Laurent Dartoux, Διευθυντής Στρατηγικής & Μάρκετινγκ, Bridgestone EMEA.

Παρόλα αυτά, η ιστορία του Weather Control A005 δεν ξεκινά στο σχεδιαστήριο. Προτού προβεί στον σχεδιασμό, η Bridgestone διεξήγαγε έρευνα με σκοπό να διαπιστώσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες 15.000 τελικών καταναλωτών σχετικά με ένα ελαστικό για όλες τις εποχές, ενώ παράλληλα τους έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην οδήγηση.

Advertisement

«Οι οδηγοί θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα ελαστικά παντός καιρού που έχουν επιλέξει είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικά είδη καιρικών συνθηκών», εξηγεί ο Laurent Dartoux. «Η έρευνα ωστόσο κατέδειξε ότι η ασφάλεια στο βρεγμένο είναι το κύριο μέλημα των Ευρωπαίων καταναλωτών».

Δοκιμασμένο και πιστοποιημένο από τον φορέα TÜV SÜD, έναν από τα πιο αναγνωρισμένους ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών στην Ευρώπη, το Weather Control A005 ξεπέρασε τον κορυφαίο ανταγωνιστή της αγοράς στο φρενάρισμα σε βρεγμένο και χιόνι.

Advertisement

Tο Bridgestone Weather Control A005 έχει επίσης βραβευθεί με την καλύτερη στην κατηγορία ευρωπαϊκή ετικέτα επιπέδου Α για την πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και C στην αντίσταση κύλισης (ακόμα και Β σε ορισμένες επιλεγμένες διαστάσεις).

Το Bridgestone Weather Control A005 είναι νομικά κατοχυρωμένο για χρήση – 365 μέρες το χρόνο – χάρη στις πιστοποιημένες από την σήμανση 3 Peaks Mountain Snow Flake (3PMSF), επιδόσεις του στο χιόνι. Παράλληλα διατηρεί και εξαιρετική χιλιομετρική απόδοση, εξασφαλίζοντας την ίδια μεγάλη χιλιομετρική απόδοση με το θερινό ελαστικό τουρισμού της Bridgestone, το Turanza T005. 2

Advertisement

Οι μηχανικοί και χημικοί του Τεχνικού Κέντρου της Bridgestone στη Ρώμη, ευθύνονται για τον σχεδιασμό του Bridgestone Weather Control A005. Ο σχεδιασμός του πέλματος διαθέτει διάταξη σχήματος V, καινοτόμο σχήμα “Z” του πλαϊνού μέρους και αυλακώσεις μεγάλου όγκου στην περιοχή των ώμων του πέλματος.

Λειτουργεί με τη βέλτιστη δομή κατασκευής και την κατανομή της πίεσης στην επιφάνεια επαφής ώστε να εξασφαλίσει ότι το ελαστικό θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τελικών καταναλωτών όσον αφορά την πρόσφυση, την απόδοση καυσίμου και τη φθορά. Η χρήση της τεχνολογίας Nano Pro-TechTM της Bridgestone και η υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο υποστηρίζουν περαιτέρω την απόδοση του ελαστικού.

Η Bridgestone παρουσιάζει το Weather Control A005, σε 68 διαστάσεις για ζάντες από 15 “έως 20”, θα καλύψει άμεσα την ζήτηση ελαστικών σε ποσοστό 94% για επιβατικά αυτοκίνητα και SUV (με αντίστοιχες ζάντες), ενώ το 2019 θα προστεθούν επιπλέον διαστάσεις.

Τον Νοέμβριο του 2019, η Bridgestone θα κυκλοφορήσει στην αγορά και τέσσερεις διαστάσεις για ημιφορτηγά. Θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία DriveGuard, μια μοναδική καινοτομία που επιτρέπει στους οδηγούς να συνεχίσουν το ταξίδι τους ακόμη και μετά από διάτρηση του ελαστικού.