Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

WMC250EV: Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WMC250EV: Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

NEWSMOTO

WMC250EV: Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

NEWSMOTO

Η White Motorcycle Concepts παρουσίασε στην πίστα του Silverstone την πρωτότυπη WMC250EV, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με έμφαση στην αεροδυναμική, με ιδιαίτερα περίεργη όψη και εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της WMC είναι φυσικά να γίνει η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο, όταν θα τρέξει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα σπάζοντας το ρεκόρ ταχύτητας στη Βολιβία με στόχο τα 400 km/h.

Η 250EV είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα σύστημα μπαταριών στο κέντρο της μοτοσικλέτας που δίνουν κίνηση και στους δύο τροχούς.

 

Advertisement
Advertisement

 

Το κουστούμι είναι ολόκληρο από ανθρακονήματα ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι η αιχμηρή μάσκα μπροστά με την περίεργη τρύπα η οποία εισάγει την ιδέα ενός κεντρικού τούνελ που διατρέχει κατά μήκος το σώμα της μοτοσυκλέτας και το οποίο αποτελεί τη δίοδο της ροής του αέρα με στόχο να προσφέρει εξωπραγματικές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Advertisement

Το WMC250EV δίνει κίνηση και στους δύο τροχούς, πίσω με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο κοντά στην έδραση του ψαλιδιού και μπροστά με μια ανάλογη μονάδα στο κέντρο του τροχού. Με την καινοτόμο αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας και το φορτίο που ασκεί στο μπροστινό σύστημα, η WMC υπόσχεται επιδόσεις που δεν θα έχουμε ξανά δει σε μοτοσυκλέτα.

 

Advertisement

 

Οι άνθρωποι του project αναφέρουν πως μπορεί να δημιουργήσει 500 κιλά κάθετης δύναμης το σύστημα με το 70% της ισχύς του ηλεκτροκινητήρα. Η μοτοσικλέτα ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και αναμένεται τους επόμενους μήνες να ανακοινωθεί το πρόγραμμα δοκιμών της.

Advertisement

Στην εξέλιξη των δοκιμών βοηθάει και ο βρετανός και πρώην οδηγός αγώνων Guy Martin.