Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

«1-2» για τη Ducati στο ΜotoGP της Ισπανίας

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«1-2» για τη Ducati στο ΜotoGP της Ισπανίας

NEWSMOTO

«1-2» για τη Ducati στο ΜotoGP της Ισπανίας

NEWSMOTO

H Ducati πέτυχε στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία το άριστο, καθώς κατέκτησε συνολικά 45 βαθμούς.  

Advertisement
Advertisement

Στο MotoGP της Ισπανίας οι δύο οδηγοί της Ducati ο Αυστραλός Jack Miller και ο Ιταλός Francesco -Pecco- Bagnaia, κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Για τον Αυστραλό αναβάτη αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη στην καριέρα του ενώ το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον Ιταλό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των αναβατών, μετά από τέσσερις αγώνες.

Ο Miller ξεκίνησε από την 1η σειρά του grid και την 3η θέση, βρέθηκε στην πρώτη από τα πρώτα μέτρα, ενώ σε ολόκληρο τον αγώνα δεν βρέθηκε ποτέ κάτω από τη 2η θέση. Δέκα γύρους πριν το τέλος προσπέρασε τον Fabio Quartararo, για να πετύχει τη μόλις δεύτερη νίκη της Ducati στο Grand Prix της Ισπανίας, από το 2006 και την πρώτη θέση του Loris Capirossi.

Advertisement
Advertisement

Ο άλλος αναβάτης της Ducati, o Pecco Bagnaia, ξεκίνησε από τη 2η σειρά του grid και την 4η θέση, βρέθηκε 3ος ήδη από τον 1ο γύρο, κρατήθηκε στις πρώτες θέσεις και στον 18ο γύρο προσπέρασε τον Fabio Quartararo για να βρεθεί στη 2η θέση στην οποία και τερμάτισε, λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του. Η 2η θέση στο MotoGP της Ισπανίας έφερε τον Bagnaia στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, με 66 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Quartararo. Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών προηγείται η Yamaha με 91 βαθμούς και ακολουθεί η Ducati με 85.

Ο Jack Miller στο τέλος του αγώνα ξέσπασε σε λυγμούς από τη συγκίνηση και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε «στην κρίση αυτοπεποίθησης που βίωσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σχετικά με την επίδοσή του με τη Desmosedici. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν και ένα προσωπικό στοίχημα, για το πώς μπορούσε να πάρει την πρωτοπορία αλλά και να την διατηρήσει για τόσους πολλούς γύρους». Ολοκλήρωσε τονίζοντας πως «το να φορά τα χρώματα της Ducati είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου γι’ αυτόν» και για τον λόγο αυτό ευχαρίστησε τον Luigi Dall’Igna, General Manager της Ducati Corse και όλους στην ομάδα.

O επόμενος αγώνας είναι αυτός του Le Mans, στη Γαλλία, το τριήμερο 14 – 16 Μαΐου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP, Portimao: Επιβλητική νίκη για Quartararo
Ducati: Όχι στην ηλεκτροκίνηση, ναι στα συνθετικά καύσιμα
MotoGP 2021: Ομάδες, πρόγραμμα, δοκιμές και αμφίβολο το μέλλον του Marquez

 

Advertisement