Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκινούν και πάλι οι αγώνες αυτοκινήτου – Τι δήλωσε ο Μ. Ηλιόπουλος (+video)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκινούν και πάλι οι αγώνες αυτοκινήτου – Τι δήλωσε ο Μ. Ηλιόπουλος (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκινούν και πάλι οι αγώνες αυτοκινήτου – Τι δήλωσε ο Μ. Ηλιόπουλος (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Μάριος Ηλιόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Newsauto για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι αγώνες και αναφέρθηκε στο όραμα που θα αλλάξει την εικόνα του ελληνικού motorsport.

Advertisement
Advertisement

Η κατάσταση του ελληνικού motorsport δε βρίσκεται στα καλύτερά της. Είναι ξεκάθαρο πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός παραπαίει και το όραμα για ένα καλύτερο αύριο απλά παραμένει ένα όραμα.

Αυτό δείχνει η σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι ελληνικοί αγώνες αυτοκινήτου οι οποίοι έχουν «παγώσει». Οι αγωνιζόμενοι έχουν κλειδώσει τα οχήματά τους, οι μηχανικοί αναμένουν τις… αποφάσεις και οι θεατές αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα βουνά και να απολαύσουν από κοντά το αγαπημένο τους άθλημα.

Το σίγουρο είναι πως η σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που ζει στην εσωστρέφεια έχει περάσει το μήνυμα του «αποφασίζω και διατάσω». Και όσο και να πιστεύουν εκ των έσω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αυτό βγαίνει προς τα έξω, γνωρίζοντας το παρελθόν της.

Advertisement
Advertisement

Θα πρυτανεύσει η λογική;

Με αυτό το σκεπτικό και με τις κινήσεις που έκανε θέλοντας να αλλάξει, από κανονισμούς μέχρι να αυξήσει τα παράβολα συμμετοχής, ξεκίνησε μία κόντρα με τους αθλητές που οδήγησε στην παύση των αγώνων. Ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και ακόμα δεν έχει διεξαχθεί πρωταθληματικός αγώνας…

Advertisement

Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί προβλήματα στο άθλημα και φυσικά στην ίδια την Ομοσπονδία (ΟΜΑΕ) η οποία χωρίς έσοδα (από παράβολα κ.ά.) δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Φαίνεται όμως πως και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα πίσω, να πρυτανεύσει η λογική και να ξεκινήσουν και πάλι οι αγώνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα θέματα που υπάρχουν πρέπει να ξεχαστούν.

Advertisement

Επανεκκίνηση από την Κύμη

Το νέο restart των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα. Συγκεκριμένα το διάστημα 28-29 Μάιου με την ανάβαση της Κύμης, ένας αγώνας που συγκεντρώνει πάντα πολλές και καλές συμμετοχές, ενώ ο κόσμος δίνει με τη σειρά του, βροντερό παρών.

Το Newsauto ζήτησε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων, Μάριο Ηλιόπουλο να μιλήσει για την κατάσταση που βρίσκονται οι αγώνες σήμερα. Ο γνωστός στο ευρύ κοινό και ως «Mario» καθώς είναι και πρωταθλητής στην κατηγορία Formula Saloon, μίλησε έξω από τα δόντια, μίλησε για όραμα, αναφέρθηκε σε λάθη που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές και ξεκαθάρισε πως ο ΣΟΑΑ θα συνεχίσει πάντα να βρίσκεται δίπλα σε αθλητές, θεατές και γενικότερα ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα.

Advertisement

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Μάριου Ηλιόπουλου

 

πηγή κεντρικής φωτογραφιας: FB: Marios Iliopoulos racing team


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιά Lamborghini Aventador είναι η πιο γρήγορη; (+video)
Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων!
Χωρίς αερόσακους και ABS τα Lada