Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το WLTP έπληξε σοβαρά την Bentley

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το WLTP έπληξε σοβαρά την Bentley

ΝΕΑ

Το WLTP έπληξε σοβαρά την Bentley

ΝΕΑ

Η Bentley φαίνεται πως δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί γρήγορα, με αποτέλεσμα να πληγεί από τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς σχετικά με την μέτρηση της κατανάλωσης και των ρύπων.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον CEO της Bentley, Adrian Hallmark η εταιρία αντέδρασε με πολύ αργό ρυθμό προκειμένου να ετοιμάσει τα αυτοκίνητά της για τις δοκιμές σύμφωνα με το νέο κύκλο WLTP με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα που ο ίδιος χαρακτηρίζει σχεδόν καταστροφικά.

Σύμφωνα με πρόσφατη οικονομική αναφορά της Volkswagen στην οποία ανήκει η Bentrly, μέχρι τον Σεπτέμβριο η εταιρία κατέγραψε ζημιές 137 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το μικρό κέρδος που είχε πέρσι την ίδια περίοδο. Ο κύριος λόγος των προβλημάτων είναι πως η εταιρία δεν προετοιμάστηκε στο σωστό χρόνο για την πιστοποίηση των οχημάτων της σύμφωνα με τον WLTP με αποτέλεσμα να μπουν πολύ πίσω στην σχετική λίστα αναμονής μεταξύ των οχημάτων του ομίλου VAG.

Bentley-Bentayga-front34564harpi640

Advertisement
Advertisement

Αυτή η καθυστέρηση με την σειρά της πήγε πολύ πίσω τν εξέλιξη της plug-in υβριδικής Bentaya που τελικά θα βρεθεί στην αγορά τον Μάρτιο του 2019.  Για τον ίδιο λόγο καθυστέρησε και η παρουσίαση της νέας Continental GT η οποία ήταν το best seller της εταιρίας πριν την παρουσίαση της Bentaya.

Πάντως σύμφωνα με τον Hallmark η κατάσταση έχει πλέον ομαλοποιηθεί και αναμένεται οι ζημιές να μειωθούν σημαντικά μέχρι το τέλος της χρονιάς και από το 2019 η εταιρία να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Bentley-Bentayga-front34564harpi640_1

Advertisement